ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Νεκρός αστυνομικός από έκρηξη βόμβας στο Κάιρο

Αίγυπτος: Νεκρός αστυνομικός από έκρηξη βόμβας στο Κάιρο

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι δύο είναι αστυνομικοί

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σήμερα από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε γέφυρα στη συνοικία Ζάμαλεκ του Καϊρου, ανακοίνωσαν πηγές ασφαλείας.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων οι δύο αστυνομικοί κι ο άλλος πολίτης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή ώστε σχηματίστηκε κρατήρας στο έδαφος. Οι πηγές έδωσαν αντιφατικές πληροφορίες ως προς το αν η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα ή κοντά σε ένα αυτοκίνητο.

 Η Αίγυπτος βρίσκεται αντιμέτωπη και πάλι με τη βία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικούς μετά την ανατροπή από τον στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το καλοκαίρι του 2013 έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Οι περισσότερες επιθέσεις έχουν σημειωθεί στη Χερσόνησο του Σινά, μία απομακρυσμένη αλλά στρατηγικής σημασίας περιοχή που συνορεύει με τη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ και τη Διώρυγα του Σουέζ, αλλά εκρήξεις από μικρότερης ισχύος βόμβες σημειώνονται όλο και συχνότερα τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε άλλες αιγυπτιακές πόλεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top