ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καρδιοχτύπησε αλλά πήρε το τρίποντο η Νέα Σαλαμίνα και… μπήκε ΕΞΑΔΑ!

Καρδιοχτύπησε αλλά πήρε το τρίποντο η Νέα Σαλαμίνα και… μπήκε ΕΞΑΔΑ!

Καρδιοχτύπησε, αλλά πέτυχε σπουδαία νίκη η Νέα Σαλαμίνα επί του Εθνικού Άχνας με 3-2 στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής και ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας με 20 πόντους!

Αντίθετα, ο Εθνικός, ο οποίος έδειξε σημάδια βελτίωσης και θα μπορούσε στο φινάλε να… «κλέψει» τον πόντο, παρέμεινε στην 9η θέση με 13 βαθμούς.

Δύο γκολ για τους «ερυθρόλευκους» σημείωσε ο Κίνγκσλεϊ και ένα ο Λαμπότ, ενώ για τους Αχνιώτες σκόραραν οι Ίλια Μαρκόφσκι και Κοντόμπιακ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Η Νέα Σαλαμίνα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έχασε μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 3΄ με τον Κίνγκσλεϊ, όμως η ομάδα της Άχνας αιφνιδίασε δύο λεπτά αργότερα και άνοιξε το σκορ στην πρώτη της τελική στο ματς, με τον Μαρκόφσκι να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μετά από κόντρα, γράφοντας το 0-1!

Αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, η ομάδα της Αμμοχώστου ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και πίεσε κατά διαστήματα τους φιλοξενούμενους που έδωσαν βαρύτητα στο ανασταλτικό κομμάτι, και στο 24΄ έφτασε στο 1-1 με κεφαλιά του Λαμπότ, έχοντας προηγουμένως δύο καλές στιγμές με τους Κορρέια (15΄) και Κίνγκσλεϊ (21΄).

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν την κατοχή μπάλας απέναντι σε έναν ακίνδυνο επιθετικά Εθνικό και με ένα… ξέσπασμα στο τελευταίο πεντάλεπτο, πήραν διαφορά δύο τερμάτων με διπλό «κτύπημα» από τον Κίνγκσλεϊ στο 41΄ και 43΄, έπειτα από ασίστ των Σίμπσον και Κορρέια!

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Νέα Σαλαμίνα θα πήγαινε στα αποδυτήρια με το 3-1 υπέρ της, ο Κίσσας έκανε λανθασμένο κοντρόλ στο 45΄+2΄, τσίμπησε την μπάλα ο Κοστόφσκι, ανατράπηκε και ο Εθνικός κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Κουντόμπιακ, γράφοντας το 3-2 σε κομβικό χρονικό σημείο, δημιουργώντας νέα δεδομένα ενόψει του Β΄ ημιχρόνου!

Στην επανάληψη, ο Εθνικός βελτίωσε την εικόνα του, με τη Νέα Σαλαμίνα να ρίχνει το βάρος στα μετόπισθεν για να κρατήσει το σκορ, ψάχνοντας παράλληλα και το 4-2, χάνοντας τεράστια ευκαιρία στο 68΄ με τον Σίμπσον.

Οι γηπεδούχοι έλεγχαν το ρυθμό του αγώνα και δεν απειλούνταν, αλλά στο φινάλε ο Εθνικός έριξε όλο το βάρος στην επίθεση, ρίσκαρε και έχασε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες στο 89΄, 90΄+3 και 90΄+4΄ για να ισοφαρίσει και να φύγει από τη Λάρνακα με έναν πολύτιμο βαθμό, ενώ μία καλή στιγμή είχε η Νέα Σαλαμίνα στο 90΄ με τον Μαουρίτσιο.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

90΄+4΄ Νέα απόκρουση από τον Κίσσα, αυτή τη φορά σε σουτ του Κονέ!

90΄+3΄ Σπουδαία επέμβαση από τον Κίσσα σε κεφαλιά του Μιγκελίτο, κρατάει το 3-2!

90΄ Σουτ από τον Μαουρίτσιο στην αντεπίθεση, η μπάλα άουτ.

89΄ Κεφαλιά από τον Ιωάννου από πολύ καλή θέση, η μπάλα άουτ, μεγάλη φάση για τον Εθνικό.

77΄ Άστοχο σουτ από τον Ελουντού.

72΄ Άστοχο σουτ από τον Γκλομπάρτ.

68΄ Τεράστια ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα με τον Σίμπσον, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει από θέση βολής!

45΄+3΄ ΓΚΟΟΟΛΛ για τον Εθνικό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κουντόμπιακ, ο οποίος μειώνει σε 3-2 σε κομβικό χρονικό σημείο!

45΄+2΄ Λάθος κοντρόλ από τον Κίσσα, τσίμπησε την μπάλα ο Κοστόφσκι, ανατράπηκε και ο Εθνικός κερδίζει πέναλτι!

43΄ ΓΚΟΟΟΛΛ και πάλι για τη Νέα Σαλαμίνα με τον Κίνγκσλεϊ, αυτή τη φορά μετά από ασίστ του Κορρέια και 3-1!

41΄ ΓΚΟΟΟΛΛ για τη Νέα Σαλαμίνα με τον Κίνγκσλεϊ, μετά από ασίστ του Σίμπσον!

24΄ ΓΚΟΟΟΟΛΛ για τη Νέα Σαλαμίνα με κεφαλιά του Λαμπότ και 1-1!

21΄ Άστοχη κεφαλιά από τον Κίνγκσλεϊ.

15΄ Σουτ από τον Κορρέια, αποκρούει σε κόρνερ ο Μπογκατίνοφ.

5΄ ΓΚΟΟΟΟΛΛ για τον Εθνικό με τον Μαρκόφσκι να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μετά από κόντρα για το 0-1, αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους!

3΄ Σουτ από τον Κίνγκσλεϊ από θέση βολής, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει! Μεγάλη φάση για τη Νέα Σαλαμίνα…

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Κωστή (3η), 45΄+2΄ Κίσσας, 55΄ Μαριάνοβιτς / Μ. Ηλία (3η).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νέα Σαλαμίνα (Πουρσαϊτίδης): Κίσσας, Χριστοφόρου, Λαμπότ, Κορρέια, Φουστάρ (8΄ Ντελγκάδο), Ρομάν, Μαριάνοβιτς, Κωστή, Κίνγκσλεϊ (54΄ Μαουρίτσιο), Σίμπσον, Ελουντού (86΄ Τισντέλ).

Εθνικός Άχνας (Κλάφουριτς): Μπογκατίνοφ, Γκλομπάρτ, Ντεϊβίσον, Κουντόμπιακ (79΄ Χαραλάμπους), Ιωάννου, Λαμπάν, Χριστοφή, Κοστόφσκι, Παπαγεωργίου (60΄ Μιγκελίτο), Μαρκόφσκι (88΄ Κονέ), Μ. Ηλία.

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος
Α΄ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β΄ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ξάνθου Ανδρέας

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top