ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με την… αύρα του Τόσακ για το θετικό αποτέλεσμα η Πάφος FC, ΕΤΟΙΜΗ να «πατήσει» ξανά ΚΟΡΥΦΗ η Ανόρθωση!

Με την… αύρα του Τόσακ για το θετικό αποτέλεσμα η Πάφος FC, ΕΤΟΙΜΗ να «πατήσει» ξανά ΚΟΡΥΦΗ η Ανόρθωση!

Με το παιχνίδι ανάμεσα στην Πάφο FC και την Ανόρθωση που θα διεξαχθεί το βράδυ της Δευτέρας των Φώτων (06/01, 19:00) στο «Στέλιος Κυριακίδης», ολοκληρώνεται η 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta Α΄ κατηγορίας, η πρώτη για το νέο έτος 2020.

Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, που «καίγονται» για τη νίκη, η καθεμιά φυσικά για τους δικούς της λόγους, αν και στην ομάδα της Πάφου που θα είναι φυσικά το αουτσάιντερ της αναμέτρησης, θα είναι ευχαριστημένοι και με την ισοπαλία, αφού θα αντιμετωπίσουν μία από τις καλύτερες, πειθαρχημένες και πιο σταθερές σε απόδοση ομάδες του φετινού πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι οι οποίοι ξεκίνησαν με όνειρα και φιλοδοξίες που έφταναν ακόμα και για είσοδο στην πρώτη εξάδα, στην πορεία… «εξοστρακίστηκαν» και πλέον, αντιμετωπίζοντας με ρεαλισμό την υπάρχουσα κατάσταση, ο στόχος τους είναι να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη, δημιουργώντας διαφορά ασφαλείας ενόψει της Β΄ φάσης του πρωταθλήματος, για να… έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Ο νέος «τιμονιέρης» της Πάφος FC, Κάμερον Τόσακ, δούλεψε πολύ με τους παίκτες του σε θέματα τακτικής και φυσικής κατάστασης στις τελευταίες προπονήσεις και επιδίωξη του μεταξύ άλλων, είναι περάσει όσο πιο σύντομα γίνεται τη δική του φιλοσοφία και νοοτροπία στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και περιμένει να δει τα πρώτα ουσιαστικά αποτελέσματα της δουλειάς του στο παιχνίδι με την Ανόρθωση, αναγνωρίζοντας παράλληλα τον υψηλό βαθμό δυσκολίας της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Ο Ουαλός τεχνικός προσπάθησε ακόμη, να τονώσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών του, στέλνοντας τους το μήνυμα ότι υπολογίζει σε όλους και πως κανείς δεν έχει «καπαρωμένη» θέση στο αρχικό σχήμα, για να τους δώσει έξτρα κίνητρο και να αυξήσει τον καλώς νοούμενο ανταγωνισμό στις προπονήσεις για… ευνόητους λόγους.

Σε σχέση με το παιχνίδι που… μόλις ξεκίνησε και διακόπηκε απέναντι στον Απόλλωνα την προηγούμενη αγωνιστική, θα έχει σημαντικές επιστροφές, γεγονός που του λύνει τα χέρια στον καταρτισμό του αγωνιστικού του πλάνου.

Σίγουρα όμως δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Ρούντο και τη θέση του κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο νεαρός Κύπριος πορτιέρο, Ευγένιος Πέτρου, όπως και ο επίσης τιμωρημένος (σσ. με δύο αγωνιστικές από τον Αθλητικό Δικαστή της ΚΟΠ) Γιώργος Βαλεριάνος.

Στην αρχική ενδεκάδα αναμένεται να επιστρέψει μεταξύ άλλων ο Νέμετς, ενώ θέτει σοβαρή υποψηφιότητα ο Λαφράνς μετά από καιρό…

Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», αυτό της Ανόρθωσης, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την ήττα της Ομόνοιας και να επιστρέψουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η «Μεγάλη Κυρία» έδειξε φέτος ότι είναι ικανή για μεγάλα πράγματα και θέλει πάση θυσία να κάνει ποδαρικό με το δεξί στο 2020, συνεχίζοντας ουσιαστικά από εκεί που σταμάτησε το 2019, στέλνοντας νέα ηχηρά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, αλλά και για να αρχίσει την προετοιμασία της για το σούπερ ντέρμπι της 12ης Ιανουαρίου με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ, με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια ξέρει ότι το ματς δεν θα είναι καθόλου εύκολο, ειδικά μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της Πάφου και φρόντισε να το επισημάνει στους παίκτες του, τονίζοντας τους μεταξύ άλλων, ότι η θέση της αντίπαλης ομάδας στη βαθμολογία δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές της δυνατότητες και ζήτησε απόλυτη προσήλωση στο πλάνο τους, καθώς και πειθαρχία και σοβαρότητα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο Γεωργιανός τεχνικός ο οποίος έχει «διαβάσει» τα πάντα για τον αντίπαλο πριν σχεδιάσει το τελικό πλάνο του για το παιχνίδι, αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες δύο σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα, αφού δεν θα έχει στη διάθεση του τον τραυματία Μαργκάσα, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή του επίσης τραυματία Οκριασβίλι.

Ο πρώτος μάλιστα, είναι αμφίβολος για το μεγάλο ντέρμπι της επόμενης (16ης) αγωνιστικής με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και θα κάνει αγώνα δρόμου μήπως και προλάβει να δηλώσει παρών, ενώ ο δεύτερος, ακόμα κι αν ξεπεράσει το πρόβλημα του, δεν αποκλείεται να προφυλαχθεί ενόψει ΑΠΟΕΛ ή αν τελικά συμπεριληφθεί στην αποστολή για το ματς με την Πάφο, θα είναι – εκτός απροόπτου – με την προϋπόθεση να χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή, αν κριθεί αναγκαίο…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top