ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μείωση πλαστικού στα σχολεία: Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ & Unilever μοιράζουν επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία στα σχολεία

Μείωση πλαστικού στα σχολεία: Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ & Unilever μοιράζουν επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία στα σχολεία

Την παρουσίαση της κοινής τους ενέργειας με θέμα τη μείωση πλαστικών μιας χρήσης στα σχολεία πραγματοποίησαν οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ και η εταιρεία Unilever, την Παρασκευή 24/01.

Η εκστρατεία, η οποία έχει τίτλο «Φροντίζουμε τα ΣΧΟΛΕΙΑ προστατεύουμε το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ», υλοποιείται σε συνεργασία με την Κυπριακή Ένωση Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (CYMEPA).


Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι τα σχολεία να γίνουν πιο φιλικά προς το περιβάλλον, ώστε να εξασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Μέσω της εκστρατείας, δίνεται η δυνατότητα σε 996 μαθητές να μεταφέρουν το καθημερινό τους κολατσιό και το νερό τους σε επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται η μείωση του πλαστικού μιας χρήσης στα σχολεία και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για το αειφόρο σχολείο στην Κύπρο.


Προκειμένου να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος σκοπός, διατέθηκαν €0,05 για κάθε αγορά προϊόντος Unilever που συμπεριλαμβανόταν στην εκστρατεία, αποκλειστικά από τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ. Η αγορά ίσχυε από τις 31/10/2019 μέχρι και τις 31/12/2019.


Μιλώντας για την ενέργεια, η υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ Ελίνα Θεοδότου τόνισε ότι η περιβαλλοντική εκπαίδευση ξεκινά από μικρή ηλικία. «Βοηθώντας τα παιδιά μας να υιοθετήσουν κάποιες απλές καθημερινές συνήθειες, δημιουργούμε περιβαλλοντικά ευσυνείδητους πολίτες και περιορίζουμε το οικολογικό αποτύπωμα της κοινωνίας μας», συμπλήρωσε.


Από την πλευρά της Unilever, η Customer Marketing Manager & Brand Building Σώτια Παπαγεωργίου ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια είναι η αρχή μιας σειράς ενεργειών που θα βελτιώσουν την οικολογική συνείδηση των συνανθρώπων μας, ευαισθητοποιώντας τους περισσότερο σε θέματα που άπτονται στο τι πρέπει να κάνει ο καθένας μας για την προστασία του περιβάλλοντος.


Ο Γενικός Γραμματέας της Κυπριακής Ένωσης Θαλάσσιου Περιβάλλοντος Μιχάλης Ιερίδης ευχαρίστησε θερμά τις δύο εταιρείες για την πρωτοβουλία τους, καθώς και το Υπουργείο Παιδείας για τη στήριξή του. Τέλος, ευχαριστίες απηύθυνε προς τους εκπαιδευτικούς που δέχθηκαν με χαρά να συμμετέχουν με τους μαθητές τους στην εκστρατεία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top