ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Της έφαγε το εφάπαξ και της έπαιρνε την σύνταξη για 14 χρόνια – Δικηγόρος έστησε μεγάλη κομπίνα σε ηλικιωμένη

ΚΥΠΡΟΣ: Της έφαγε το εφάπαξ και της έπαιρνε την σύνταξη για 14 χρόνια – Δικηγόρος έστησε μεγάλη κομπίνα σε ηλικιωμένη

 Ένας δικηγόρος, ξάφρισε στην κυριολεξία μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία τον εμπιστεύθηκε και για 14 χρόνια του έδινε την σύνταξη της, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» (Χριστάκης Γιαννακός).

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζή 

Όλα ξεκίνησαν το έτος 2000, όταν η ηλικιωμένη, αφυπηρέτησε από την Δημόσια Υπηρεσία. Έπειτα, η παραπονούμενη ηλικιωμένη, επισκέφθηκε τον εν λόγω δικηγόρο ζητώντας από αυτόν να την βοηθήσει να πάρει προαγωγή. Ο Δικηγόρος, εξήγησε στην παραπονούμενη, πως για να πάρει προαγωγή, πρέπει να επαναπροσληφθεί στην Δημόσια Υπηρεσία. Για να γίνει όμως αυτό, ο Δικηγόρος της είπε πως πρέπει να παραδώσει το εφάπαξ ποσό που πήρε, για να κατατεθεί σε ειδικό λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας.

Η απάτη του δικηγόρου όμως δεν σταμάτησε στο εφάπαξ. Ζήτησε από την παραπονούμενη να να του δίδει σε μετρητά στο τέλος κάθε μήνα το ανεργιακό της επίδομα που έπαιρνε μεταξύ Σεπτεμβρίου 2000 και Μαρτίου 2001, όπως επίσης και την σύνταξη της κάθε μήνα, από τον Αύγουστο του 2000 μέχρι και το Νοέμβριο του 2014.

Η παραπονούμενη μετά από 14 ολόκληρα χρόνια, αντιλήφθηκε πως έπεσε σε παγίδα, και κακός εμπιστεύθηκε τον εν λόγω δικηγόρο. Έτσι, αποτάθηκε σε άλλο δικηγόρο, ο οποίος κάλεσε τον συνάδελφό του για να μιλήσουν σχετικά.

Ο κατηγορούμενος δικηγόρος, έδωσε διαβεβαιώσεις στον συνάδελφο του ότι έχει έγγραφα για όλα τα ποσά που πήρε από την παραπονούμενη και θα τα παρουσιάσει. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε ποτέ και έτσι δικηγόρος της παραπονούμενης τον κάλεσε να φέρει τα έγγραφα, αλλά ο κατηγορούμενος του είπε πως τα χρήματα βρίσκονται σε ειδικό λογαριασμό στην Κεντρική Τράπεζα.

Ο κατηγορούμενος δεν έγινε πιστευτός από τον συνάδελφο του και έδωσε οδηγίες στην παραπονούμενη, η οποία αποτάθηκε στην Αστυνομία. Το συνολικό ποσό που έχασε η συνταξιούχος ήταν 345.676 ευρώ, και το διεκδικεί με αγωγή που κίνησε κατά του δικηγόρου και ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Την Τρίτη 29/01, ο 52χρονος δικηγόρος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 28 μηνών από το Ποινικό Δικαστήριο της Λευκωσίας, αφού κρίθηκε ένοχος για την απάτη σε βάρος της 74χρονης σήμερα παραπονούμενης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top