ΚΟΣΜΟΣ

Το Μακελειό της Κυριακής του Πάσχα

Το Μακελειό της Κυριακής του Πάσχα

Το πολυπληθέστερο φονικό που έλαβε ποτέ χώρα σε οικία των ΗΠΑ.

Ανήμερα της μεγαλύτερης γιορτής της χριστιανοσύνης, τίποτα δεν προμήνυε τα όσα ζοφερά θα επακολουθούσαν.

Σύσσωμη η οικογένεια Ruppert συγκεντρώθηκε όπως και κάθε άλλο Πάσχα στο ταπεινό σπιτικό στο 365 της Λεωφόρου Minor στο Χάμιλτον του Οχάιο, μια μεσοαστική συνοικία δηλαδή κάπου 50 χιλιόμετρα έξω από το Σινσινάτι, για να γιορτάσει τη λαμπρή θρησκευτική γιορτή.

Το ημερολόγιο έγραφε 30 Μαρτίου 1975, αν και στις συνειδήσεις του αμερικανικού κοινού σύντομα η εν λόγω Κυριακή του Πάσχα θα σβηνόταν και στη θέση της θα φιγούραρε πια με πηχυαίους τίτλους αυτό που θα έμενε στην ιστορία ως το μαζικότερο μακελειό σε σπίτι που έλαβε πότε χώρα στα αιματοβαμμένα εγκληματικά χρονικά των ΗΠΑ.

«Δεν μπορούμε να βρούμε λογικό κίνητρο για την πράξη», δήλωσε την επομένη ο αστυνομικός διευθυντής του Χάμιλτον, George McNally. Κανείς εκτός από τον ίδιο τον James Ruppert δεν θα μάθει ποτέ τι πυροδότησε το χέρι του ώστε να γαζώσει μεθοδικά όλα μα όλα τα μέλη της οικογένειάς του την αποφράδα και σημαδιακή αυτή μέρα.

Παρά το γεγονός ότι ήταν συλλέκτης όπλων και δεινός σκοπευτής, κανείς δεν είχε υποπτευθεί ότι κάτι κατέτρωγε τον ψυχισμό του και όλοι τον ανακαλούσαν ως έναν ήσυχο, μετριοπαθή, ταπεινό και καλοσυνάτο τύπο που δεν είχε τίποτα το αξιοσημείωτο πάνω του.

Kι όμως, ο σαραντάχρονος James Ruppert εξόντωσε τη συγκεκριμένη μέρα και τα 11 μέλη της ευρύτερης οικογένειάς του που είχαν συγκεντρωθεί για το καθιερωμένο γεύμα της Κυριακής του Πάσχα. Αφού απίθωσε πάνω στο κρεβάτι τα πολύτιμα υπάρχοντά του, κάθισε και τα θαύμασε για ώρα. Κατόπιν γέμισε αργά-αργά το Magnum των 357 χιλιοστών, τα δύο πιστόλια διαμετρήματος .22 και το τουφέκι του των 18 σφαιρών και άνοιξε την πόρτα του δωματίου του. Το ρολόι έγραφε 6:00 το απόγευμα ακριβώς όταν ο James άρχισε να κατεβαίνει ατάραχος την εσωτερική σκάλα.

Μπορούσε να ακούσει από το κεφαλόσκαλο τις χαρούμενες φωνές των οχτώ ανιψιών του που έπαιζαν στο σαλόνι και να μυρίσει το ευωδιαστό κοκκινιστό που ετοίμαζε η μητέρα του στην κουζίνα. Με το τουφέκι στο ένα χέρι, το Magnum στο άλλο και τα ρεβόλβερ ζωσμένα στη ζώνη του, ο θείος James άρχισε να κατεβαίνει αγέρωχα τη σκάλα και σύντομα βρισκόταν στην κουζίνα. Εκεί ακούμπησε το τουφέκι στο ψυγείο και ύψωσε το Magnum του: η πρώτη σφαίρα άνοιξε μια τρύπα στο κρανίο του αδερφού του.

Σαν εξάσκηση σκοποβολής και με το σταθερό του χέρι χωρίς ίχνος τρέμουλου, ο James στράφηκε στα δεξιά του και πυροβόλησε την κουνιάδα του. Οι επόμενες σφαίρες βρήκαν τη μητέρα του στο στέρνο και το κεφάλι, καθώς εκείνη όρμησε καταπάνω του.

Οι τρεις επόμενες πιέσεις στη σκανδάλη θα γέμιζαν με αίμα το ξύλινο δάπεδο και θα έστελναν στον άλλο κόσμο τον 11χρονο David, την 9χρονη Teresa και την 13χρονη Carol. Ο καλοσυνάτος θειούλης δεν σταμάτησε όμως εδώ το αιματοβαμμένο σαφάρι του. Όρμησε στο σαλόνι και ξετρύπωσε τα πέντε εναπομείναντα ανίψια του, ξεπαστρεύοντάς τα με το ίδιο ατάραχο ύφος. Οι σφαίρες του έπληξαν θανάσιμα τον 17χρονο Leonard, τον 16χρονο Michael, τον 15χρονο Thomas, τη 12χρονη Ann και τον μόλις 4 ετών John.

Η όλη σφαγή κράτησε δεν κράτησε πέντε λεπτά, αν και οι τίτλοι τέλους του δράματος θα έπαιρναν ώρα για να πέσουν. Ο James κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ της μητέρας του και περίμενε τρεις ολόκληρες ώρες μέχρι να καλέσει την αστυνομία. Με απαλή χροιά, ενημέρωσε τη φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής: «Έχει γίνει ένα μακελειό»…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top