ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αποστολή βοήθειας στην Ελλάδα, κορωνοϊός και επικείμενη απόφαση για τα οδοφράγματα στα πρωτοσέλιδα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αποστολή βοήθειας στην Ελλάδα, κορωνοϊός και επικείμενη απόφαση για τα οδοφράγματα στα πρωτοσέλιδα

Η αποστολή βοήθειας στην Ελλάδα με ομάδα 21 μελών της ΜΜΑΔ για φύλαξη των συνόρων στον Έβρο, η εξέλιξη με τον κορωνοϊό παγκοσμίως αλλά και τα αναμενόμενα αποτελέσματα σήμερα για τα δύο ύποπτα κρούσματα στην Κύπρο και η απόφαση για το άνοιγμα ή όχι των 4 οδοφραγμάτων, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η "Αλήθεια" με τίτλο στο κύριο της θέμα «Στο πλευρό της Ελλάδας», γράφει πως η Κύπρος δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα έστειλε χθες στον Έβρο 21 μέλη της αντιδιαδηλωτικής ομάδας της ΜΜΑΔ για να συμβάλουν στις προσπάθειες των ελληνικών αρχών να αποτρέψουν την είσοδο χιλιάδων υποκινουμένων από τον Ερντογάν, μεταναστών και προσφύγων στην χώρα. Αλλού, γράφει ότι μας κλείνει το μάτι ο κορωνοϊός καθώς σε καραντίνα μπήκαν κρατούμενος και στρατιώτης που πρόσφατα είχαν ταξιδέψει στην Πάτρα. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι σε καραντίνα μπήκε το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Ιταλίας λόγω κορωνοϊού.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ασφαλίσαμε τη Λήδρας και φύγαμε για Έβρο», ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έπιασε εξ απροόπτου την Αστυνομία για την αποστολή της αντιδιαδηλωτικής ομάδας της ΜΜΑΔ, ενώ την ίδια ώρα παρατείνεται το κλείσιμο των οδοφραγμάτων με τη δικαιολογία, όπως γράφει, της αδυναμίας στελέχωσής τους. Αλλού, γράφει για την καραντίνα που τέθηκε στρατόπεδο στη Λευκωσία και πως σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων των δύο ύποπτων περιστατικών στην Κύπρο. Σε άλλο του θέμα γράφει πως ανοίγει εκ νέου το θέμα του Πόθεν Εσχες με αφορμή τη συζήτηση για τον Κώδικα Δεοντολογίας που καλείται η Βουλή να υιοθετήσει.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Αποφασίζουν για οδοφράγματα», ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καλείται να αποφασίσει, στη σκιά των επεισοδίων στο οδόφραγμα της Λήδρας, κατά πόσο θα παρατείνει ή όχι το κλείσιμο των 4 οδοφραγμάτων, ενώ ασκούνται έντονες πιέσεις για άρση των περιορισμών. Αλλού, γράφει ότι η παρουσία αρχαιολογικών ευρημάτων στο κέντρο της Λάρνακας προκαλεί τεράστιες καθυστερήσεις στην αποπεράτωση του αποχετευτικού και εκτοξεύουν το κόστος τους. Σε άλλο του θέμα γράφει για την πανδημία φοβίας λόγω κορωνοϊού με την Ιταλία να κλείνει σινεμά, θέατρα και μουσεία.

Η "Χαραυγή" με τίτλο στο κύριο της θέμα «Ο κορωνοϊός απειλεί την οικονομία», γράφει ότι στην μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία εξελίσσεται ο νέος ιός καθώς μόνο στον τουρισμό εκτιμάται ότι οι απώλειες θα φτάσουν τα 30 με 50 δις δολάρια. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι φουσκώνουν οι λογαριασμοί σε ρεύμα και καύσιμα, καθώς σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία οι αυξήσεις ανήλθαν στο 5,01% και 7,27% αντίστοιχα. Αλλού, γράφει πως είναι έτοιμα τα νομοσχέδια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αναμένεται να εγκριθούν από το Υπουργικό στην επόμενη του συνεδρία.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top