ΔΙΕΘΝΗ

Εντείνονται τα μέτρα στις ΗΠΑ - Ελληνοαμερικανός υπερήλικας θύμα του κορωνοϊού

Εντείνονται τα μέτρα στις ΗΠΑ - Ελληνοαμερικανός υπερήλικας θύμα του κορωνοϊού

Οι αρχές των ΗΠΑ λαμβάνουν ακόμη αυστηρότερα μέτρα με στόχο τον περιορισμό του συνωστισμού στους δημόσιους χώρους, καθώς τις τελευταίες 18 ώρες ο αριθμός των κρουσμάτων σε 49 πολιτείες και την πρωτεύουσα Ουάσιγκτον αυξήθηκε από 3.244 σε 3.823 και των νεκρών από τους 61 στους 67.

Και Ελληνοαμερικανική Κοινότητα κατέγραψε το πρώτο θύμα του κορωνοϊού. Πρόκειται για τον ηλικίας 91 ετών βετεράνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Γεώργιο Πόσσα, από τη Νέα Υόρκη.

Οι πολιτειακές και τοπικές αρχές φαίνεται να έχουν πάρει στα χέρια τους τις περισσότερες πρωτοβουλίες, καθώς ο Πρόεδρος Τραμπ δείχνει σε πολλούς τομείς αναποφάσιστος, προκαλώντας μάλιστα και την οργή του ιατρικού κόσμου με δηλώσεις όπως η χθεσινή, ότι ο ιός είναι υπό έλεγχο.

Σε τηλεδιάσκεψη με τους κυβερνήτες των πολιτειών ο Αμερικανός πρόεδρος τους κάλεσε να αναλάβουν πρωτοβουλίες για εξασφάλιση ιατρικού υλικού και υποδομής κι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα τους στηρίξει οικονομικά. Ενώ ο κυβερνήτης Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο κάλεσε τον πρόεδρο Τραμπ να κινητοποιήσει το σώμα του μηχανικού του στρατού για να συμβάλουν στην επίλυση του καυτού ζητήματος της έλλειψης μονάδων εντατικής θεραπείας. Ο Τραμπ απάντησε με τον συνηθισμένο του τρόπο, ζητώντας από τον κυβερνήτη Κουόμο να κάνει περισσότερα.

Νέα Υόρκη, Νέα Ιερσέη και Κονέκτικατ περιόρισαν τις συγκεντρώσεις των ατόμων στους 50, ενώ το Ρόντ Άιλαντ κατέβασε τον αριθμό στους 25.

Κλειστά από σήμερα και μέχρι τις 20 Απριλίου όλα τα σχολεία στη Νέα Υόρκη. Την Τετάρτη θα κλείσουν στη Νέα Ιερσέη. Από τις 8 το βράδυ τοπική ώρα κλείνουν στη Νέα Υόρκη τα εστιατόρια και τα μπαρ, αλλά και άλλες επιχειρήσεις, όπως τα γυμναστήρια, ενώ από χθες γίνονται αισθητές και οι «επιδρομές» καταναλωτών στα ράφια των σουπερμάρκετ.

Ο ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Οκλαχόμα Κέβιν Σκιτ δέχθηκε καταιγισμό επικρίσεων όταν ανέβασε το Σάββατο στο λογαριασμό του στο τουίτερ φωτογραφία του ιδίου και της οικογένειάς του, σε κατάμεστο εστιατόριο, για να αναγκαστεί τελικά την Κυριακή να διατάξει το κλείσιμο των εστιατορίων.

Επικρίσεις δέχθηκε κι ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Μπιλ Ντι Μπλάζιο, που επίσης ανάρτησε σήμερα φωτογραφία του στο γυμναστήριο. Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την ενέργεια, ο κυβερνήτης Κουόμο είπε πως ο δήμαρχος μπορεί να πάει το πρωί στο γυμναστήριο, μπορεί να πάει το απόγευμα, δεν μπορεί όμως μετά τις 8 το βράδυ της Δευτέρας, γιατί θα είναι όλα κλειστά.

Και οι τρεις δείκτες του χρηματιστηρίου Νέας Υόρκης σημειώνουν πτώση μεγαλύτερη του 9%, αν και νωρίτερα είχαν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες, αν και την Κυριακή η Ομοσπονδιακή Αποθεματική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι μειώνει τα επιτόκια δανεισμού στο 0 – 0,25% και εφαρμόζει πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η αβεβαιότητα για το πότε θα τερματιστεί η κρίση και οι οικονομικές επιπτώσεις που έχουν οι διακοπές λειτουργίας μεγάλων επιχειρήσεων, είναι η βασική αιτία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top