ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργείο Οικονομικών: Μικρές αλλαγές στο νομοσχέδιο για κρατικές εγγυήσεις

Υπουργείο Οικονομικών: Μικρές αλλαγές στο νομοσχέδιο για κρατικές εγγυήσεις

Σε μικρές αλλαγές στο κείμενο του νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις προσανατολίζεται το Υπουργείο Οικονομικών, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Έγκυρες πηγές δήλωσαν στο ΚΥΠΕ πως το ΥΠΟΙΚ ολοκλήρωσε την εξέταση των θέσεων των κομμάτων και ότι εξετάστηκαν κάποιες τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο.
 
«Έγιναν κάποιες πολύ μικρές αλλαγές», όπως είπαν οι ίδιες πηγές χωρίς να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες.
 
Πλέον, αναμένεται η συζήτηση να μεταφερθεί σε επίπεδο κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών μετά τις εορτές για το Πάσχα και ίσως σε συνεδρία την Τετάρτη ή την Πέμπτη.
 
Εξάλλου, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση για κατάθεση του τροποποιημένου σχεδίου στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση, αλλά οι αλλαγές θα συζητηθούν στην επιτροπή Οικονομικών, προκειμένου να ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο.
 
Πάντως, σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της επιτροπής, Άγγελος Βότσης επανέλαβε τη θέση του πως το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου ενώπιον της επιτροπής εφόσον υπάρξει τροποποιημένο κείμενο.
 
«Αν υπάρξει αναθεωρημένο κείμενο βεβαίως θα συνέλθει η επιτροπή για να το εξετάσει», είπε.
 
Εξάλλου, πηγές από το ΥΠΟΙΚ επεσήμαναν πως η παραχώρηση κρατικών εγγυήσεων προς τις τράπεζες με στόχο να παραχωρήσουν φτηνά δάνεια προς επιχειρήσεις και αυτοεργοδοτούμενους είναι ένα πρόσθετο συμπληρωματικό εργαλείο, πέραν της στήριξης που παραχωρείται από το κράτος και ότι εναπόκειται στην κάθε επιχείρηση να το επιλέξει για να ενισχύσει τη ρευστότητά της.
 
Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Πετρίδης είχε δηλώσει ότι 22 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη θεσπίσει σχέδια κρατικών εγγυήσεων για παροχή δανείων στις επιχειρήσεις εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού και απηύθυνε έκκληση στα κοινοβουλευτικά κόμματα όπως εγκρίνουν τη θέσπιση αυτού του εργαλείου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top