ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας: Συνολικά 170 οικογένειες ζήτησαν στήριξη λόγω κορωνοϊού

Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας: Συνολικά 170 οικογένειες ζήτησαν στήριξη λόγω κορωνοϊού

Συνολικά 170 οικογένειες ζήτησαν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της ανεργίας που προέκυψε από το κλείσιμο επιχειρήσεων, τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λάρνακας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, «με τις εξελίξεις που προέκυψαν λόγω του κορωνοϊού, με το κλείσιμο επιχειρήσεων και την ανεργία που επήλθε από το συγκεκριμένο μέτρο, τον Απρίλιο σημειώθηκε μια σημαντική αύξηση στις αιτήσεις που υποβλήθηκαν για παροχή βοήθειας, υπό μορφή τροφίμων, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Συγκεκριμένα από τις 50 οικογένειες που λάμβαναν βοήθεια πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, από τις αρχές Απριλίου οι οικογένειες αυτές ανήλθαν στις 170».
 
Εξήγησε ότι «μεταξύ των οικογενειών αυτών είναι ηλικιωμένοι αλλά και άτομα που έχασαν τη δουλειά τους αφού οι επιχειρήσεις, τα ξενοδοχεία ή άλλα υποστατικά όπου εργάζονταν, έκλεισαν και αναγκάστηκαν να μείνουν άνεργοι, χωρίς εισοδήματα λαμβάνοντας μόνο το επίδομα από το Υπουργείο Εργασίας. Με αυτό το σκεπτικό ο Δήμος Λάρνακας δημιούργησε το Πρόγραμμα Στήριξης Ευάλωτων Ομάδων, με την επωνυμία «#μένωσπίτι και εξυπηρετώ Ευάλωτες Ομάδες και Άτομα 3ης Ηλικίας», σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί και να βοηθήσει συνανθρώπους μας που έχουν ουσιαστικές ανάγκες αυτή τη τόσο δύσκολη περίοδο που διανύουμε».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βύρας είπε ότι «από την  Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, που τέθηκε σε λειτουργία το συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχουν εξυπηρετηθεί επαναληπτικά 170 περιπτώσεις. Την Μεγάλη Εβδομάδα, προσωπικό του Δήμου έκανε κατ’ εξαίρεση, κατ’ οίκον διανομή τροφίμων στις συγκεκριμένες οικογένειες, αρκετές από τις οποίες δεν έχουν κανένα άτομο να τις βοηθήσει με την αγορά τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης».
 
Σε άλλη ερώτηση ο Δήμαρχος Λάρνακας απάντησε πως «υπάρχουν αρκετές εταιρείες οι οποίες τροφοδοτούν με τρόφιμα και άλλα αναγκαία αγαθά το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ κατά τη διάρκεια του Πάσχα εταιρείες και οργανισμοί είχαν προσφέρει σοκολάτες και μπισκότα για παιδιά. Ακόμα ο Δήμος έχει ανοίξει στην Ελληνική Τράπεζα τον λογαριασμό με αριθμό 314-01-244-239-04 και αρκετός κόσμος εμβάζει χρήματα με τα οποία αγοράζονται τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και στήριξη των ευάλωτων ομάδων της Λάρνακας».
 
Ο κόσμος, συνέχισε ο Ανδρέας Βύρας «προσφέρει απλόχερα αυτές τις δύσκολες μέρες για την Κύπρο και όχι μόνο. Ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει ευχαριστίες σε όλες τις εταιρείες, οργανισμούς και απλούς ανθρώπους που βοηθούν στο κοινωνικό έργο της πόλης για στήριξη των ευάλωτων ομάδων, των ηλικιωμένων και όσων έχουν ανάγκη μέχρις ότου τα πράγματα επανέλθουν στην, προ κορωνοϊού, ομαλότητα».
 
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα στήριξης Ευάλωτων ομάδων και τρίτης ηλικίας του Δήμου Λάρνακας λειτουργεί καθημερινά εκτός Σαββάτου, Κυριακής και επίσημων αργιών, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 24816568 και 97897694 από τις 08.30 το πρωί μέχρι τη 13.30 το μεσημέρι.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top