ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Οι αποφάσεις για την χαλάρωση μέτρων, η τηλεκπαίδευση και ο τουρισμός στα Κυπριακά Πρωτοσέλιδα

Οι αποφάσεις για την χαλάρωση μέτρων, η τηλεκπαίδευση και ο τουρισμός στα Κυπριακά Πρωτοσέλιδα

Η οριστικοποίηση της απόφασης για χαλάρωση μέτρων πριν την έγκρισή από το Υπουργικό αύριο Τετάρτη (29/04), η αντιπαράθεση για το άνοιγμα ή όχι ναών και τη Θεία Κοινωνία, η κατάσταση με την τηλεκπαίδευση, η συνέργεια Λευκωσίας – Αθήνας για τον τουρισμό και η συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΑΥ για το ΓεΣΥ είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα Τρίτη (28/04).

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Πόλεμος για την Εκκλησία!» και γράφει για σύγκρουση γιατρών και επιστημόνων για τους εκκλησιασμούς και τη Θεία Κοινωνία με αφορμή και επιστολές από ομάδες γιατρών και επιστημόνων με αντικρουόμενες θέσεις. Αλλού, αναφέρει πως υπάρχει αίτημα για πτήσεις Ελλάδας – Κύπρου για 4 μήνες χωρίς φόρους . Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει για τον θάνατο βρέφους στο Μακάρειο από κοκκύτη και τις δηλώσεις του Διευθυντή της Παιδιατρικής κλινικής.

«Αντιπαράθεση γιατρών με νυστέρι και σταυρό» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει ότι το θέμα της επαναλειτουργίας των εκκλησιών διχάζει τους επαγγελματίες υγείας και ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Αλλού αναφέρεται στην πρωτοβουλία τουριστικών πρακτόρων σε Κύπρο και Ελλάδα για ενιαίο τουριστικό δόγμα. Επίσης ο «Π» γράφει για τα πλάνα για την εκπαίδευση και ότι ο Πρόδρομος Προδρόμου τόνισε ότι η οποιαδήποτε απόφαση θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο των οδηγιών του Υπ. Υγείας.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Φοβάται παγίδες ο Πρόεδρος» γράφει ότι υπάρχουν πιέσεις από όλες τις πλευρές για άρση των μέτρων, ότι το παρασκήνιο είναι έντονο και καταγράφονται διαφωνίες σε Υπουργεία. Αλλού αναφέρει ότι με μάσκες και σε αποστάσεις επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές . Ο «Φ» σε άλλο θέμα αναφέρει ότι θα δοθεί κυβερνητική στήριξη τους αιγοπροβατοτρόφους και φρέσκο αρνί θα διοχετευτεί στην ΕΦ.

«Λόγια του αέρα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που αναφέρεται σε παλινδρομήσεις του Υπουργείου Παιδείας και στις ανησυχίες των γονιών και ότι το πρόγραμμα Teams είναι αναξιοποίητο από το 2016. Αλλού αναφέρει ότι το ΥΠΟΙΚ απορρίπτει απευθείας στήριξη στους μικρομεσαίους και ότι επιμένει στην παραχώρηση κρατικών εγγυήσεων προς τις τράπεζες. Η «Χ» αναφέρει ακόμη ότι αναμένονται αποφάσεις από το Υπουργικό που θα κρίνουν πιθανότητα την επανέναρξη ή όχι του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Τα μάτια στραμμένα στην χαλάρωση των μέτρων» γράφει ότι οι χαλαρώσεις θα γίνουν σε τέσσερα στάδια και ότι οι επιχειρήσεις επικεντρώνονται σε αύξηση των πωλήσεων. Αλλού αναφέρει ότι τα άδεια καταστήματα είναι στόχος για τους διαρρήκτες. Επίσης γράφει ότι είναι πρώιμη η σύνδεση του κορωνοϊού με το κάπνισμα και αν αυτό βοηθά.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top