Οι αποφάσεις για την χαλάρωση μέτρων, η τηλεκπαίδευση και ο τουρισμός στα Κυπριακά Πρωτοσέλιδα

Οι αποφάσεις για την χαλάρωση μέτρων, η τηλεκπαίδευση και ο τουρισμός στα Κυπριακά Πρωτοσέλιδα

Η οριστικοποίηση της απόφασης για χαλάρωση μέτρων πριν την έγκρισή από το Υπουργικό αύριο Τετάρτη (29/04), η αντιπαράθεση για το άνοιγμα ή όχι ναών και τη Θεία Κοινωνία, η κατάσταση με την τηλεκπαίδευση, η συνέργεια Λευκωσίας – Αθήνας για τον τουρισμό και η συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΑΥ για το ΓεΣΥ είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα Τρίτη (28/04).

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Πόλεμος για την Εκκλησία!» και γράφει για σύγκρουση γιατρών και επιστημόνων για τους εκκλησιασμούς και τη Θεία Κοινωνία με αφορμή και επιστολές από ομάδες γιατρών και επιστημόνων με αντικρουόμενες θέσεις. Αλλού, αναφέρει πως υπάρχει αίτημα για πτήσεις Ελλάδας – Κύπρου για 4 μήνες χωρίς φόρους . Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει για τον θάνατο βρέφους στο Μακάρειο από κοκκύτη και τις δηλώσεις του Διευθυντή της Παιδιατρικής κλινικής.

«Αντιπαράθεση γιατρών με νυστέρι και σταυρό» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει ότι το θέμα της επαναλειτουργίας των εκκλησιών διχάζει τους επαγγελματίες υγείας και ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Αλλού αναφέρεται στην πρωτοβουλία τουριστικών πρακτόρων σε Κύπρο και Ελλάδα για ενιαίο τουριστικό δόγμα. Επίσης ο «Π» γράφει για τα πλάνα για την εκπαίδευση και ότι ο Πρόδρομος Προδρόμου τόνισε ότι η οποιαδήποτε απόφαση θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο των οδηγιών του Υπ. Υγείας.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Φοβάται παγίδες ο Πρόεδρος» γράφει ότι υπάρχουν πιέσεις από όλες τις πλευρές για άρση των μέτρων, ότι το παρασκήνιο είναι έντονο και καταγράφονται διαφωνίες σε Υπουργεία. Αλλού αναφέρει ότι με μάσκες και σε αποστάσεις επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές . Ο «Φ» σε άλλο θέμα αναφέρει ότι θα δοθεί κυβερνητική στήριξη τους αιγοπροβατοτρόφους και φρέσκο αρνί θα διοχετευτεί στην ΕΦ.

«Λόγια του αέρα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που αναφέρεται σε παλινδρομήσεις του Υπουργείου Παιδείας και στις ανησυχίες των γονιών και ότι το πρόγραμμα Teams είναι αναξιοποίητο από το 2016. Αλλού αναφέρει ότι το ΥΠΟΙΚ απορρίπτει απευθείας στήριξη στους μικρομεσαίους και ότι επιμένει στην παραχώρηση κρατικών εγγυήσεων προς τις τράπεζες. Η «Χ» αναφέρει ακόμη ότι αναμένονται αποφάσεις από το Υπουργικό που θα κρίνουν πιθανότητα την επανέναρξη ή όχι του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Τα μάτια στραμμένα στην χαλάρωση των μέτρων» γράφει ότι οι χαλαρώσεις θα γίνουν σε τέσσερα στάδια και ότι οι επιχειρήσεις επικεντρώνονται σε αύξηση των πωλήσεων. Αλλού αναφέρει ότι τα άδεια καταστήματα είναι στόχος για τους διαρρήκτες. Επίσης γράφει ότι είναι πρώιμη η σύνδεση του κορωνοϊού με το κάπνισμα και αν αυτό βοηθά.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντυπωσιακές εικόνες από την είσοδο του βασιλιά καρνάβαλου στην Πάφο υπό βροχή - Το άρμα με το μαγεμένο δάσος - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Εκοιμήθη ο πατήρ Γεώργιος: Πένθος σε κοινότητα της Λευκωσίας - Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του
Τι συμβαίνει στο Παιδοογκολογικό; Διαρροές νερού, έντονος θόρυβος- Οι εξηγήσεις του ΟΚΥπΥ
Ανθρωπιστικός Διάδρομος: Μεταφορά γευμάτων από την Κύπρο στη Γάζα – «Συνεργασία για να φτάσουμε σε οικογένειες» - Δείτε βίντεο
Θρίλερ στη Λάρνακα: Αντικρουόμενες εκδοχές για τον θάνατο 72χρονης - Τι λέει η εγγονή, τι απαντά ο ΟΚΥπΥ - Βίντεο
Τρόμος σε πτήση: Κινητήρας εξερράγη στον αέρα, το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση, δείτε βίντεο
Άνοιξαν νέες θέσεις εργασίας στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση - Όλες οι λεπτομέρειες

 

 

 

Φυτιρής: Αυτές είναι οι τρεις επιλογές που δίνει στην Annie Alexoui για να τερματιστεί το «σήριαλ»

Φυτιρής: Αυτές είναι οι τρεις επιλογές που δίνει στην Annie Alexoui για να τερματιστεί το «σήριαλ»

Τρεις συγκεκριμένες επιλογές για την υποβολή κατάθεσης και στοιχείων έχει στη διάθεσή της η Ιωάννα Φωτίου (Annie Alexoui), δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Κώστας Φυτιρής, ο οποίος τόνισε ότι στόχος είναι να προχωρήσει η διερεύνηση και «να μην γίνεται σήριαλ» μια υπόθεση, που απασχολεί την κοινωνία.

BEST OF TOTHEMAONLINE