ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Κανείς μόνος: Η Epic στηρίζει το εθελοντικό κίνημα αλληλεγγύης

Κανείς μόνος: Η Epic στηρίζει το εθελοντικό κίνημα αλληλεγγύης

Οι στιγμές που βιώνουμε απαιτούν σύνεση και ψυχραιμία.

Ο αναγκαίος περιορισμός είναι ψυχοφθόρος καθώς η αποξένωση από αγαπημένους και φίλους μας στοιχίζει. Ειδικά το Πάσχα, το συναίσθημα αυτό της νοσταλγίας της συνάθροισης, της παρέας και της συντροφιάς κορυφώθηκε.
Ωστόσο, υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν άμεσα, πρακτικά προβλήματα διαβίωσης, φροντίδας και στήριξης. Και αποτελεί καθήκον ατομικό και συλλογικό να είμαστε εκεί γι’ αυτούς.


Στη γενική προσπάθεια ανακούφισης υπάρχουν άτομα, συλλογικότητες, θεσμοί και εταιρείες που έχουν ανταποκριθεί με ποικίλους τρόπους.
Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις αφορά την πρωτοβουλία στήριξης ευπαθών ομάδων που αναπτύσσεται από τον Επίτροπο Εθελοντισμού και ΜΚΟ. Πρωτοβουλία που δομείται γύρω από την εθελοντική εργασία ανθρώπων που κάνουν παγκύπρια κατ’ οίκον παράδοση των αναγκαίων αγαθών στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Η πρωτοβουλία του Επιτρόπου βρήκε έναν δυνατό σύμμαχο: η Εpic την αγκάλιασε και την υιοθέτησε στέλνοντας το δικό της μήνυμα αλληλεγγύης ώστε να μη μείνει κανείς μόνος.


Έτσι, έκανε τρία πράγματα: πρώτον, παραχώρησε το στόλο των αυτοκινήτων της στην εθελοντική ομάδα, εξυπηρετώντας τους ανθρώπους που τρέχουν από σπίτι σε σπίτι βοηθώντας όσους έχουν ανάγκη.
Δεύτερον, αγόρασε κουπόνια αξίας χιλιάδων ευρώ για προϊόντα υπεραγορών τα οποία οι εθελοντές χρησιμοποιούν για αγορές ειδών πρώτης ανάγκης που θα παραδώσουν στα νοικοκυριά και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Τρίτον, προσέφερε δωρεάν 160 πακέτα τηλεφωνίας με δωρεάν χρόνο ομιλίας και mobile data στους εθελοντές, διασφαλίζοντας έτσι την απρόσκοπτη επικοινωνία και τον συντονισμό μεταξύ τους.


Τη στήριξη της προς τους εθελοντές που δραστηριοποιούνται στο πρόγραμμα επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Γιάννης Γιαννάκη, Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Αφού ευχαρίστησε τους εθελοντές οι οποίοι «δημιουργούν στην Κύπρο ένα νέο υπόδειγμα αλληλεγγύης και προσφοράς, το οποίο πρέπει να βρει μιμητές, μέσα σε δύσκολες συνθήκες», τόνισε ότι «μαζί, θα καταφέρουμε να υπερβούμε την κρίση».
Άλλωστε, μέσα από πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στους συνάνθρωπους μας, ενισχύονται οι προσπάθειες προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και το σύνθημα «Μαζί θα τα καταφέρουμε» αποκτά ουσία!


Με αίσθημα ευθύνης, η Epic δείχνει την αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται περισσότερο αυτή τη δύσκολη περίοδο και εκφράζει παράλληλα την ευγνωμοσύνη της προς όσες και όσους προθυμοποιούνται να συμβάλουν στην καταπολέμηση αυτού του ιδιότυπου κοινωνικού αποκλεισμού.
Με τέτοιες ενέργειες γίνεται πράξη το σύνθημα «κανείς μόνος».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top