Η Ρωσία παραμένει με διαφορά ο μεγαλύτερος προμηθευτής αργού πετρελαίου της ΕΕ το 2018

Η Ρωσία παραμένει με διαφορά ο μεγαλύτερος προμηθευτής αργού πετρελαίου της ΕΕ το 2018

Το 2018, τα Kράτη Mέλη της ΕΕ εισήγαγαν 508,4 εκατομμύρια τόνους (Mt) αργού πετρελαίου από τρίτες χώρες, μείωση 7,5% σε σύγκριση με το 2008 (549,7 Mt), ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, προβλέποντας ότι οι περιορισμοί που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να τονίσουν αυτήν την τάση.

 

Σύμφωνα με τη Eurostat, σχεδόν τα δύο τρίτα αυτών των εισαγωγών προέρχονταν από έξι χώρες. Το μεγαλύτερο μερίδιο προήλθε από τη Ρωσία (151,6 Mt) που αντιπροσωπεύει το 30% των συνολικών εισαγωγών αργού πετρελαίου στην ΕΕ, ακολουθούμενη από απόσταση από το Ιράκ (44,0 Mt, 9%). Στη συνέχεια έρχεται η Σαουδική Αραβία (37,8 Mt), η Νορβηγία (36,7 Mt), το Καζακστάν (36,5 Mt) και η Νιγηρία (35,9 Mt), το καθένα αντιστοιχεί στο 7% των συνολικών εισαγωγών της ΕΕ. Από τη Λιβύη προέρχεται το 6.1% των εισαγωγών, 4,6% από το Αζερμπαϊτζάν, 3,9% από το Ιράν, 3,9% από το ΗΒ, 2,4% από τις ΗΠΑ και 11,6% από άλλες πηγές.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κύμα επιθέσεων από Ιράν και Λίβανο στο Ισραήλ, χτυπήματα σε χώρες του Κόλπου - Σε επιφυλακή η Κύπρος

Κύμα επιθέσεων από Ιράν και Λίβανο στο Ισραήλ, χτυπήματα σε χώρες του Κόλπου - Σε επιφυλακή η Κύπρος

Η Μέση Ανατολή έχει πάρει φωτιά και η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο, την ώρα που η Τεχεράνη και η Χεζμπολάχ χτυπούν στο Τελ Αβίβ και στις χώρες του Κόλπου.  Παράλληλα σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος, με τις βρετανικές βάσεις να έχουν τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, ενώ την ίδια ώρα αφίχθηκαν και ελικόπτερα τύπου Wildcat. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE