ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Το επόμενο στάδιο, ο τουρισμός, οι νεοσύλλεκτοι και το ΓΕΣΥ στα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου

Το επόμενο στάδιο, ο τουρισμός, οι νεοσύλλεκτοι και το ΓΕΣΥ στα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου

Οι αποφάσεις που αναμένονται να ληφθούν από την Κυβέρνηση για τις επόμενες φάσεις τις χαλάρωσης των μέτρων, η ηλεκτρονική κατάταξη των νεοσυλλέκτων, οι ανησυχίες για την υλοποίηση της δεύτερη φάσης του ΓΕΣΥ, οι κίνδυνοι για απώλεια θέσεων εργασίας από την πανδημία, η φυλάκιση για 45 μέρες άνδρα που έσπασε τους περιορισμούς κυκλοφορίας για να δει τη φίλη του και η σύμπραξη Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ για το άνοιγμα των πτήσεων είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Τετάρτης.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Διήμερο σημαντικών αποφάσεων», αναφέρεται σε δύο κρίσιμες συσκέψεις στο Προεδρικό: αύριο για το ποδόσφαιρο και μεθαύριο για το πώς θα προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση χαλάρωσης των μέτρων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε κακώς έχοντα στην Εθνική Αρχή στοιχημάτων, όπως καταγράφονται σε έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Αλλού γράφει ότι στο «Φιλοξένια» θα πραγματοποιούνται από εβδομάδας οι εργασίες της Βουλής.

Ο «Πολίτης» στο πρωτοσέλιδό του με τίτλο «Ηλεκτρονική Κατάταξη νεοσυλλέκτων στην Εθνική Φρουρά» αναφέρει ότι η πανδημία επέσπευσε τη διαδικασία ηλεκτρονικού εκσυγχρονισμού της ΕΦ, ενώ αναφέρει ότι χωρίς επιλογή δόκιμων αξιωματικών, λοχίων και δεκανέων θα είναι η 2020 ΕΣΣΟ. Αλλού γράφει ότι κατηγορηματική διαφωνία εκφράζουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από την τάξη και συνεχίζουν να καλούν τους εκπαιδευτικούς να μην την εφαρμόζουν κατά τη διδασκαλία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σαφώς βελτιωμένο και δικαιότερο είναι το νέο σχέδιο επιδότησης εξωσωματικών που ενέκρινε τον περασμένο Mάρτιο το Yπουργικό Συμβούλιο.

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ψάχνουν το μαγικό ραβδί», γράφει στο κύριο της θέμα ότι την έντονη ανησυχία τους για την ετοιμότητα των δημόσιων νοσοκομείων να ενταχθούν σωστά στη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ σε 18 μέρες, εκφράζουν οι συντεχνίες γιατρών και νοσηλευτών του δημοσίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα λάβει η Κυβέρνηση αποφάσεις κατά πόσον θα προχωρήσει και σε ποιες χαλαρώσεις από την 21η Μαΐου, δεύτερη φάση άρσης περιορισμών. Αλλού γράφει ότι περί τους 200 συμβασιούχους αστυνομικούς στο πρότυπο των Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ) της Εθνικής Φρουράς, προσβλέπει να προσλάβει εντός του 2020 το υπουργείο Δικαιοσύνης, για να επιλύσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης που υπάρχει.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κίνδυνος απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας», γράφει ότι ποσοστό 44,1% των εργαζομένων στην Κύπρο έχασαν μόνιμα ή προσωρινά τη δουλειά τους λόγω κορωνοϊού, ενώ πολλοί κινδυνεύουν να χάσουν και το σπίτι τους, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων (ETUC), τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Αλλού γράφει ότι αποκοπές που θα αγγίξουν μέχρι και 10% προβλέπει η πρόταση του ΟΑΥ προς τους προσωπικούς ιατρούς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δίχτυ προστασίας για δανειολήπτες και ενοικιαστές επιχειρεί να στήσει το ΑΚΕΛ σε συνεργασία με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, λόγω των επιπτώσεων της κρίσης του κορωνοϊού.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail στο κύριο της θέμα με τίτλο «45 μέρες φυλακή επειδή επισκέφθηκε τη φίλη του», αναφέρεται στην περίπτωση 35χρονου από την Αμμόχωστο που φυλακίστηκε για 45 μέρες αφού έσπασε την απαγόρευση κυκλοφορίας για να επισκεφθεί την φίλη του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι υπουργοί θα υποβάλουν σχέδιο δράσης για το άνοιγμα αεροδρομίων στην Κύπρο στο Υπουργικό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος. Αλλού γράφει ότι οι ειδικοί συστήνουν προσοχή στην χρήση κλιματιστικών καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία.

Οι οικονομική «Καθημερινή» με κύριο τίτλο «Αεροσύμπραξη Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ» γράφει ότι τη λήψη σοβαρών και κρίσιμων αποφάσεων, από τις οποίες θα εξαρτηθεί η ομαλοποίηση των αεροπορικών μεταφορών και κατ’ επέκταση και της τουριστικής κίνησης, κυρίως προς τα θέρετρα του ευρωπαϊκού νότου, καλούνται να λάβουν τα κράτη μέλη της Ε.Ε. Σε άλλο θέμα γράφει ότι νέα κανονικότητα τείνει να καταστεί η τηλεργασία. Αλλού αναφέρεται σε μάχη των μαχών για τις κρατικές εγγυήσεις.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top