ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠ.ΑΜΥΝΑΣ: Δεν θα υπάρχει φέτος ο θεσμός του δόκιμου αξιωματικού - Ηλεκτρονικά η κατάταξη των νεοσύλλεκτων

ΥΠ.ΑΜΥΝΑΣ: Δεν θα υπάρχει φέτος ο θεσμός του δόκιμου αξιωματικού - Ηλεκτρονικά η κατάταξη των νεοσύλλεκτων

Εκπληξη μπορεί να προκάλεσε η ανακοίνωση του Υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, ότι φέτος δεν θα υπάρχει ο θεσμός του δόκιμου αξιωματικού.

Σε μια γρήγορη απόφαση για εκσυγχρονισμό της κατάταξης νεοσυλλέκτων μέσω ψηφιακής πλατφόρμας πλέον ανοίγει ένας νέος κοινός δρόμος για την ενεργοποίηση του συστήματος τεχνολογίας και Υπουργείου Αμυνας.

Οπως έγινε γνωστό εδώ και μέρες με ανακοίνωση του το Υπουργείο Αμυνας, θα εξετάζει και θα ελέγχει απο φέτος ψηφιακά την κατάταξη νεοσυλλέκτων. 

Να σημειώσουμε ότι στο πρώτο στάδιο η ανακοίνωση αφορούσε στην ενημέρωση των νεοσυλλέκτων για να εξασφαλίσουν έγκαιρα όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε ψηφιακή μορφή, ώστε από την Τρίτη (12/5) να ήταν σε θέση να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση.

Η δεύτερη φάση ξεκινησε ήδη την Τρίτη με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία οι στρατεύσιμοι θα υποβάλλουν τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις τους, βάσει των οποίων θα γίνει πριν την κατάταξη η μοριοδότησή τους, η επιλογή τους σε όπλα – σώματα, καθώς και η τοποθέτησή τους σε Μονάδες.

 

Οπως ανέφερε στο τρίτο του ΡΙΚ ο Υπουργός Άμυνας " Η πλατφόρμα άνοιξε απο την Τρίτη. Υπήρχε ενδιαφέρον και υποβολή αιτήσεων οπως και και ερωτήματων για την λειτουργία της. Συγκεκριμένα  ποσοστό 3% ενδιαφέρθηκε και πραγματοποίησε την υποβολή των απαραίτητων εγγράφων απο την πρώτη μέρα"

Σε ερώτηση "Πως θα γινει φέτος η επιλογή βαθμοφόρων στην Εθνική φρουρά απο τους καινούργιους στρατεύσιμους, δόκιμοι αξιωματικοί κτλ" ο Υπουργός απάντησε ότι "Δεν θα έχει φέτος. Οι παράγοντες είναι πολλοι και αφορούν και τη λειτουργία των σχολών οι οποίες είναι στην Ελλαδα".

Ξεκαθάρισε ότι "Αυτό, δεν επηρεάζει τον σχεδιασμό της Εθνικής φρουράς για την εφεδρεία και για τους έφεδρους αξιωματικούς"

Ενώ τόνισε ότι "Μόνο για φέτος δεν θα υπάρχει ο θεσμός του δόκιμου αξιωματικού".

Συνέχισε αναφέροντας ότι το συγκεκριμένο ζήτημα τους προβλημάτισε αρκετά "Προβληματιστήκαμε . Η σχολή στην Ελλάδα θα ξεκινήσει αργότερα , αυτό σημαίνει ότι επηρεάζονται αυτοί που θα καταταγούν , οι οποίοι θα είναι οπλίτες για μια περιόδο της θητείας τους , μετά θα τους στείλουμε στην Ελλάδα και μπορεί να επηρεαστεί και η απόλυση τους στη συνέχεια. Για αυτό θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε με τα νέα δεδομένα"

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top