ΔΙΕΘΝΗ

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό σε Νεπάλ, Ταϊλάνδη, Βραζιλία και Σομαλία

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό σε Νεπάλ, Ταϊλάνδη, Βραζιλία και Σομαλία

Στο Νεπάλ καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αυτός μιας 29χρονης που γέννησε πρόσφατα στη χώρα της νότιας Ασίας όπου έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 συνολικά 281 άνθρωποι.

Το θύμα, που ζούσε περίπου 90 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Κατμαντού, διακομιζόταν σε νοσοκομείο για της προσφερθούν φροντίδες όταν υπέκυψε.

"Αποδείχθηκε ότι αυτή είναι η πρώτη περίπτωση θανάτου που οφειλόταν στην COVID-19 στο Νεπάλ", τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, ο Σαμίρ Κουμάρ Αντικάρι, στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Η νέα είχε γεννήσει σε νοσοκομείο στην Κατμαντού την 6η Μαίου κι επέστρεψε στον τόπο καταγωγής της την επομένη. Εισήχθη σε τοπικό νοσοκομείο με πυρετό και δυσκολίες στην αναπνοή.

Όταν η κατάστασή της επιδεινώθηκε, αποφασίστηκε να διακομιστεί εσπευσμένα σε άλλο νοσοκομείο.

Το νεογέννητο και τα άλλη μέλη της οικογένειάς της θα υποβληθούν σε εξετάσεις για να εξακριβωθεί εάν μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό, μετέδωσαν ΜΜΕ του Νεπάλ.

Εξάλλου, στην Ταϊλάνδη, τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τα οποία ανέρχονται συνολικά σε 3.028, ανακοίνωσε σήμερα η χώρα καθώς προβαίνει σε μια χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που είχε επιβάλλει για την αποτροπή της εξάπλωσης της Covid-19 ανοίγοντας ξανά τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα.

Τα τρία νέα κρούσματα, τα οποία εντοπίστηκαν μεταξύ αυτών που έχουν τεθεί από τις αρχές σε καραντίνα, ήταν φοιτητές που επέστρεψαν από το εξωτερικό, ένας από το Πακιστάν και δύο από την Αίγυπτο, διευκρίνισε σήμερα ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού Κέντρου Διαχείρισης της Κρίσης από την Covid-19, Ταουισίν Ουισανουγιοτίν.

Η Ταϊλάνδη έχει καταγράψει συνολικά 56 θανάτους από την Covid-19, ενώ 116 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη χώρα. Από την νόσο έχουν αναρρώσει συνολικά 2.856 ασθενείς.

Στη Βραζιλία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού αυξήθηκαν το Σάββατο και ξεπέρασαν αυτά στην Ισπανία και την Ιταλία, η οποία κάποια στιγμή ήταν το επίκεντρο της πανδημίας, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα που ανακοινώθηκαν, τα οποία τοποθετούν πλέον την χώρα αυτήν της Λατινικής Αμερικής στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων.

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας κατέγραψε 14.919 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα το 24ωρο που πέρασε, με τα οποία ανέρχεται ο συνολικός αριθμός τους σε 233.142, το οποίο σημαίνει ότι είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων μετά τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τη Βρετανία, ενώ τα διαγνωστικά τεστ που έχει κάνει υπολείπονται σε αριθμό αυτών που έχουν γίνει στις τρεις χώρες που προηγούνται.

Η κατάταξή της αυτή είναι πιθανόν να εντείνει τις πιέσεις προς τον πρόεδρό της Ζαίχ Μπολσονάρου, του οποίου παραιτήθηκε την Παρασκευή και δεύτερος Υπουργός Υγείας σε διάστημα ενός μήνα, καθώς αψηφά τους ειδικούς της δημόσιας υγείας και ζητεί ευρεία χρήση φαρμάκων που δεν έχει αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά τους.

Ο αντιπρόεδρος της Βραζιλίας Χάμιλτον Μουράο υπεβλήθη χθες Σάββατο σε τεστ για Covid-19 και τέθηκε σε απομόνωση στην επίσημη κατοικία του, αφού ένας δημόσιος λειτουργός που βρέθηκε κοντά του την περασμένη εβδομάδα διεγνώσθη θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Εξάλλου, το Υπουργείο Υγείας της Σομαλίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι επιβεβαίωσε 73 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 να ανέρχεται πλέον σε 1.357 στην εμπόλεμη χώρα.

Η Φαουζίγια Αμπικάρ, η ομοσπονδιακή Υπουργός Υγείας, διευκρίνισε ότι 13 άνθρωποι ανέρρωσαν, με το σύνολο των ασθενών που έλαβαν εξιτήριο από νοσοκομεία να αυξάνεται στους 148.

Στον αντίποδα, δύο ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με το σύνολο των θυμάτων να φθάνει τα 55.

Η Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι 51 από τους ασθενείς είναι άνδρες, 22 γυναίκες και τα περισσότερα κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα.

Το κράτος στο Κέρας της Αφρικής έκλεισε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, απαγόρευσε τις μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις και ανέστειλε τις εγχώριες και διεθνείς επιβατικές πτήσεις στο πλαίσιο της προσπάθειας των αρχών να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top