ΚΟΣΜΟΣ

Το μήνυμα των Ρώσων από διάστημα για την Κύπρο

Το μήνυμα των Ρώσων από διάστημα για την Κύπρο

Η Κύπρος ταξίδεψε απόψε έστω και νοητικά στο διάστημα, όταν οι Ρώσοι αστροναύτες που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ) έστειλαν μήνυμα ειρήνης και ευημερίας στον κυπριακό λαό, `εγκαινιάζοντας` με τον πλέον λαμπρό τρόπο την Κυπριακή Εβδομάδα Διαστήματος που πραγματοποιείται στην Λευκωσία 20-26 Απριλίου.

Προς μεγάλη τους έκπληξη οι προσκεκλημένοι στην επίσημη τελετή έναρξης της Εβδομάδας Διαστήματος στη Λευκωσία, συμπεριλαμβανομένου και του θρύλου του διαστήματος, του Ρώσου κοσμοναύτη Αλεξάντρ Βολκόφ, παρακολούθησαν σε φιλμάκι τους τρεις Ρώσους αστροναύτες του ΔΔΣ να χαιρετούν την Κύπρο και να εύχονται στον κυπριακό λαό ευημερία και ειρήνη.

Οι αστροναύτες, που βρίσκονται στον διαστημικό σταθμό σε τροχιά γύρω από τη Γη και σε απόσταση 346 χιλιομέτρων, χαιρέτισαν το γεγονός ότι η Εβδομάδα Διαστήματος περιλαμβάνει συμμετοχή σχολείων, φοιτητών και εκπροσώπων νεολαίας και είπαν ότι κάποτε μπορεί να πάνε και Κύπριοι στο διάστημα.

“Μπορεί μετά από κάποια χρόνια κάποιοι από αυτούς να βρεθούν εδώ σε τροχιά γύρω από τη Γη είτε ως αστροναύτες είτε ως ειδικοί επιστήμονες συμβάλλοντας στην εξερεύνηση του διαστήματος” είπαν.

Πρόσθεσαν ότι πολύ συχνά παρακολουθούν το νησί της Κύπρου από το φινιστρίνι του ΔΔΣ και είπαν ότι φαίνεται πολύ όμορφο από το διάστημα.

“Είναι ένα πολύ όμορφο νησί που βρέχεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα όλη η περιοχή της Μεσογείου γοητεύει γιατί αποτελεί την κοιτίδα του πολιτισμού. Στέλνουμε στον λαό της Κύπρου χαιρετισμούς από το διάστημα και σας ευχόμαστε ειρήνη, ευημερία και σταθερότητα και να είστε ευτυχισμένοι” ήταν το μήνυμα των Ρώσων αστροναυτών στον κυπριακό λαό.   

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top