ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΣΙΑΚΚΗΣ - ΚΕΒΕ: Δεν παρουσιάστηκε ακόμη το νέο σχέδιο οικονομίας - Πιθανώς την Τετάρτη (27/05) στο Υπουργικό - ‘Διαφωνούμε να δίνονται λεφτά χαριστικά’

ΤΣΙΑΚΚΗΣ - ΚΕΒΕ: Δεν παρουσιάστηκε ακόμη το νέο σχέδιο οικονομίας - Πιθανώς την Τετάρτη (27/05) στο Υπουργικό - ‘Διαφωνούμε να δίνονται λεφτά χαριστικά’

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη το βράδυ της Δευτέρας (25/05) στο Προεδρικό μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και εκπροσώπων οικονομικών φορέων, όπου και συζήτησαν για το νέο κυβερνητικό πακέτο για την οικονομία.

Ο Μάριος Τσιακκής Γενικός Γραμματέα του Κυπριακού και Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), με δηλώσεις του στο Κρατικό Ραδιόφωνο έδωσε μια πρώτη εικόνα για το τι συζητείται. Όπως είπε, ‘δεν μας παρουσιάστηκε το νέο πακέτο τελικά, αν και αναμέναμε ότι μέρος της συζήτησης θα περιστρεφόταν γύρω από αυτό’.

Σε σχέση με το στάδιο που βρίσκεται το νέο σχέδιο, η ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι αυτή τη στιγμή επεξεργάζεται από τον Υπουργό Οικονομικών και πιθανότατα την Τετάρτη (27/05) θα οδηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο ένα πλήρες πακέτο για έγκριση.

Σημειώνεται εδώ πως ο Εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης κ. Κούσιος, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί και με βάση τον νέο σχεδιασμό απευθείας στήριξη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επιβεβαίωσε επί τούτου ο κ. Τσιακκής, λέγοντας πως αυτό προσανατολίζεται προς επιχειρήσεις μέχρι 10 ατόμων υπό μορφή χορηγίας και όχι δανείου, δηλώνοντας παράλληλα την αντίθεσή του ΚΕΒΕ στο να δίνονται λεφτά χαριστικά χωρίς αυτά να δίνονται βάση αξιολόγησης ή δανεισμού για να αποπληρωθούν.

Όπως είπε, αυτό το ποσό υπολογίζεται να είναι γύρω στα 100 εκατομμύρια.

Ακόμη, αναφέρθηκε και στο νέο μέτρο που θα εισαχθεί, αυτό της επιδότησης επιτοκίου σε δάνεια που θα γίνους προς επιχειρήσεις.

Όπως εξήγησε, πιθανότατα θα υπάρξουν υψηλότεροι συντελεστές επιδότησης τα πρώτα χρόνια για να είναι πιο έντονη η παρέμβαση και η στήριξη από πλευράς του κράτους στα πρώτα χρόνια λειτουργίας.

Η άντληση των κονδυλίων, σύμφωνα με τον κ. Τσιακκή μπορεί να γίνει μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, αλλά και με τα ιδία κεφάλαια τραπεζών.

Τέλος, δεν δόθηκε ακόμη ξεκάθαρη εικόνα για το μέγεθος της χρηματοδότησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top