ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ξεκίνησαν τα ψαλίδια σε υπαλλήλους ξενοδοχείων – Προβλήματα με τους μισθούς και τα ωράρια εργασίας

ΚΥΠΡΟΣ: Ξεκίνησαν τα ψαλίδια σε υπαλλήλους ξενοδοχείων – Προβλήματα με τους μισθούς και τα ωράρια εργασίας

Ξεκίνησαν να ετοιμάζονται σιγά σιγά τα ξενοδοχεία για την επαναλειτουργία τους την 1η Ιουνίου 2020, χωρίς όμως να ακολουθούν τις ίδιες ενέργειες σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους τους μισθούς και τα ωράρια εργασίας.

Του Κωνσταντίνου Νεοφύτου 

Συγκεκριμένα υπάλληλος γνωστού ξενοδοχείου στην Λεμεσό στον τομέα της κουζίνας μίλησε στο ThemaOnline και εξέφρασε τα παράπονα και την δυσαρέσκεια του, καθώς τον ενημέρωσαν πως «αν» θα επιστρέψει στην εργασία του αυτό θα γίνει μετά της 15 Ιουνίου και όχι την 1η όπως αναφέρει το διάταγμα.

Όσον αφορά στους λόγους για τους οποίους θα επιστρέψει δυο εβδομάδες αργότερα μετά την επαναλειτουργία, δεν πήρε ξεκάθαρη απάντηση από τους προϊσταμένους του. Όταν επικοινώνησε του ανάφεραν πως στο συγκεκριμένο πόστο πιθανόν να επιστρέψουν μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Επίσης, τον ενημέρωσαν πως πιθανόν να υπάρξουν αλλαγές στην διαδικασία εργασίας και συγκεκριμένα έγινε αναφορά σε μείωση ωρών εργασίας που αυτό συνεπάγεται και σε μείωση μισθοδοσίας.

Να σημειώσουμε πως ο συγκεκριμένος υπάλληλος έχει συμβόλαιο με το ξενοδοχείο που εργάζεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους (2020), το οποίο αναφέρει πως εργάζεται σε εργασία πλήρους απασχόλησης με συγκεκριμένο σταθερό μισθό.

Όταν προχώρησε σε συζήτηση για τα οικονομικά μέτρα στήριξης και αν θα λαμβάνουν από την κυβέρνηση η απάντηση που έλαβε ήταν η εξής: «Δεν γνωρίζουμε τίποτα για αυτό το θέμα».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως μετά το κλείσιμο του συγκεκριμένου ξενοδοχείου στα μέσα Μαρτίου, οι υπάλληλοι έλαβαν τα χρήματα από την κυβέρνηση σχεδόν δυο μήνες μετά (συγκεκριμένα αρχές Μαΐου) και ανέφεραν στους εργαζόμενους πως αυτό έγινε από λάθος του ξενοδοχείου, χωρίς να τους δώσουν συγκεκριμένη εξήγηση.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top