ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Ιαπωνία: «Ραδιενεργό» drone προσγειώθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού

Συναγερμός στην Ιαπωνία: «Ραδιενεργό» drone προσγειώθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού

Το περιστατικό συνδέεται με την απόφαση επαναλειτουργίας πυρηνικού εργοστασίου στη χώρα.

Ενα «drone», αυτοκινούμενο αεροσκάφος, στο οποίο ανιχνεύθηκε ποσότητα ραδιενέργειας, εντοπίστηκε στην οροφή του γραφείου του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε την Τετάρτη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ της χώρας.

Η ποσότητα της ραδιενέργειας πάντως ήταν «πολύ μικρή» και «μη επιβλαβής» για τον άνθρωπο, όπως αναφέρεται.

Επί τόπου κλήθηκε η ομάδα εξουδετέρωσης εκρητικών μηχανισμών της ιαπωνικής αστυνομίας για να εξετάσει το drone, στο οποίο βρέθηκε μια μικρή κάμερα και ένα μπουκάλι νερό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε ότι για το περιστατικό διεξάγεται έρευνα, προσθέτοντας ότι η χώρα του ίσως πρέπει να εξετάσει περιορισμό των συγκεκριμένων συσκευών.

«Η κατάσταση αφορά στο κέντρο της ιαπωνικής κυβέρνησης, το γραφείο του πρωθυπουργού, και θα κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα για να την εξιχνιάσουμε» τόνισε.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της χώρας έλειπε σε ταξίδι στην Ινδονησία.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη προς το παρόν για το ποιος έστειλε το «ραδιενεργό» drone και γιατί, όμως τα ιαπωνικά μίντια συνδέουν το θέμα με την πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου της χώρας, με την οποία εγκρίθηκε η επαναλειτουργία πυρηνικού σταθμού στα νοτιοδυτικά της χώρας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top