ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Αρχηγός Αστυνομίας για παρακολουθήσεις: 'Ό,τι βγαίνει στον αέρα καταγράφεται'

Αρχηγός Αστυνομίας για παρακολουθήσεις: 'Ό,τι βγαίνει στον αέρα καταγράφεται'

Ποικίλα θέματα προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες την Κυριακή (07/06) με το πρωτοσέλιδο της "Χαραυγής" να προκαλεί αίσθηση.

Μεταξύ άλλων αναφορά γίνεται στην επανέναρξη της οικονομίας και στη τουριστική σεζόν, στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και τα βάρη των κρατών λόγω κυρίως πανδημίας, στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις και το διπλωματικό παρασκήνιο, στην κατάσταση στην Αστυνομία και την αποχώρηση του Αρχηγού και στα μηδενικά κρούσματα κορωνοϊού. Όλες σχεδόν οι εφημερίδες φιλοξενούν συνεντεύξεις για θέματα της επικαιρότητας.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Μουδιασμένο restart» γράφει ότι τα αεροδρόμια ανοίγουν την Τρίτη και οι χαλαρώσεις ολοκληρώνονται αλλά τίποτα δεν θυμίζει τουριστική σεζόν, με τους ξενοδόχους να είναι επιφυλακτικοί. Αλλού γράφει πως δύο λογίστριες στη Λεμεσό έστησαν κομπίνα μαμούθ και οικειοποιήθηκαν ένα εκ. ευρώ. Η «Α» προβάλλει επίσης δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ενταξιακή της Τουρκίας και την ανάγκη συμμόρφωσής της.

«Η ώρα της ευρωπαϊκής αντεπίθεσης έφτασε» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που φιλοξενεί συνέντευξη του Επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στο προσφυγικό -μεταναστευτικό και τα οφέλη για την Κύπρο από τη νέα συμφωνία. Αλλού ο «Π» φιλοξενεί το β’ μέρος της συνέντευξης του Υπουργού Υγείας για πιο προσωπικά και ευαίσθητα ζητήματα. Επίσης προβάλλει το θέμα της ΟΕΔΑ Κόσιης και γράφει πως πέρασε η θέση του Ελεγκτή για απευθείας διαπραγμάτευση με τον μοναδικό προσφοροδότη.

Κάτω από τον τίτλο «Ασφυκτικό τουρκικό πρέσινγκ» στεγάζει το κύριό του θέμα «Ο Φιλελεύθερος» και αναφέρει πως η Άγκυρα έστειλε μήνυμα στην Αθήνα για επιβολή τετελεσμένων έστω και δια θερμού επεισοδίου. Αλλού γράφει για την κατάσταση στις ΗΠΑ με τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις και τις δηλώσεις Τραμπ, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι επιχειρεί νέα πόλωση. Ο «Φ» φιλοξενεί επίσης δηλώσεις του Λεωνίδα Φυλακτού για τη συνεργασία στην τεχνική δικοινοτική επιτροπή για θέματα υγείας.

«Τσιμουδιά…μας ακούει ο Μεγάλος Αδελφός» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που φιλοξενεί συνέντευξη του Αρχηγού Αστυνομίας ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν και λέει πως ο κόσμος οφείλει να είναι υποψιασμένος πως ό,τι βγαίνει στον αέρα καταγράφεται. Αλλού αναφέρεται στις μεγάλες αναπτύξεις που καταστρέφουν τον βιότοπο Ακρωτηρίου. Η «Χ» αναφέρει επίσης πως νορβηγική εταιρεία είναι έτοιμη να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τη ΔΕΦΑ.

Η αγγλόγλωσση ‘’Sunday Mail’’ με τίτλο «Ο τουρισμός οδηγεί την ανάκαμψη» φιλοξενεί στο κύριό του θέμα δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ για την ανάκαμψη της οικονομίας μετά την πανδημία και για την εκστρατεία για προώθηση της Κύπρου ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού. Αλλού γράφει για τις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη που καλεί την «κυβέρνηση» να αποσαφηνίσει το θέμα με τα οδοφράγματα. Επίσης αναφέρει ότι προβληματίζονται οι φοιτητές για σπουδές στην Αγγλία.

«Έτοιμοι για ΑΟΖ με την Ελλάδα» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η εβδομαδιαία «Η Καθημερινή της Κυριακής» που αναφέρει ότι η Αθήνα εργάζεται ώστε να ολοκληρώσει τη συμφωνία για την ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο. Προβάλλει αλλού τις ογκώδεις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ για την αστυνομική βία και τις επιθέσεις κατά Αφροαμερικανών. Αλλού αναφορά γίνεται στις επιδοτήσεις μισθών από το κράτος για επιχειρήσεις με μειωμένο κύκλο εργασιών.

Η κυριακάτικη εφημερίδα «Η Σημερινή» με τίτλο «Η Ελλάδα διαθέτει και ναυτικό και αεροπορία» φιλοξενεί συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη για την συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα και τη δημιουργία κρίσης στην περιοχή και το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Αλλού αναφέρεται στις προκλήσεις για την οικονομία τους επόμενους μήνες και τους σχεδιασμούς. Η «Σ» γράφει ακόμη για την επανεκκίνηση του τουρισμού και το άνοιγμα των αεροδρομίων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top