ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αγκουιάρ: Ο Λάρκου, η πολύ καλή δουλειά με Μιλτιάδη Νεοφύτου πρόεδρο, ο παίκτης ομάδας BIG 6 που ξεχώρισε και άλλα πολλά

Αγκουιάρ: Ο Λάρκου, η πολύ καλή δουλειά με Μιλτιάδη Νεοφύτου πρόεδρο, ο παίκτης ομάδας BIG 6 που ξεχώρισε και άλλα πολλά

Ο Μπρούνο Αγκουιάρ ήρθε στην Κύπρο για να αγωνιστεί στην Ομόνοια, όπου ήταν στο δυναμικό των «τριφυλλοφόρων» για μία πενταετία, δηλαδή μέχρι το 2014.

Ο Πορτογάλος παρέθεσε συνέντευξη στο αθλητικό ένθετο «SportDay» της εφημερίδας «Αλήθεια» τη Δευτέρα (08-07-2020).

Αναλυτικά το δημοσίευμα με την όλη συνέντευξη έχει ως εξής: 

«Θα μπούμε στη μηχανή του χρόνου και θα πάμε στο παρελθόν. Όχι πολύ πίσω, έντεκα χρόνια πριν, στο καλοκαίρι του 2009 όταν η Ομόνοια έπαιρνε από την Σκωτσέζικη Χαρτς τον Πορτογάλο μέσο Μπρούνο Αγκουιάρ και τον πρόσθετε στο ρόστερ που ετοίμαζε για να επιστρέψει ξανά στην κορυφή του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Ο στόχος επετεύχθη, η Ομόνοια τον Μάιο του 2010 ήταν πρωταθλήτρια και ο Αγκουιάρ έκανε ότι και πέντε χρόνια προηγουμένως όταν βοήθησε την Μπενφίκα να κατακτήσει το πρωτάθλημα Πορτογαλίας, ενώ είχε χρόνια να το πετύχει.

Ο Πορτογάλος ο οποίος κρέμασε τα παπούτσια το 2016 σήμερα είναι 39 χρόνων και είναι εκτός ποδοσφαίρου. Όταν επικοινωνήσαμε μαζί του, στην κουβέντα που κάναμε θυμήθηκε πολλά από την παρουσία του στην Ομόνοια. Εξάλλου δεν πέτυχε και λίγα στην 5ετία που φόρεσε την φανέλα με το τριφύλλι (2009-2014), πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα.

Που σε βρίσκουμε σήμερα;
 Ασχολείσαι ακόμα με το ποδόσφαιρο; «Είμαι στην πατρίδα μου αλλά είμαι μακριά από το ποδόσφαιρο, πλέον ασχολούμαι με άλλα πράγματα».


Θα σε πάμε αρκετά χρόνια πίσω, τότε που ήρθες στην Κύπρο για να αγωνιστείς στην Ομόνοια, πως έγινε η μεταγραφή τότε από την Χαρτς; «Έκανα καλή χρονιά και περίμενα πρόταση από τις μεγάλες ομάδες της Σκωτίας την Ρέιντζερς και την Σέλτικ γιατί έδειξαν ότι με ήθελαν τότε. Αφού δεν ήρθε επίσημη πρόταση παρά μόνο ενδιαφέρον ήρθε η πρόταση της Ομόνοιας, ήταν ένα καλό πρότζεκτ με στόχο το πρωτάθλημα και αποφάσισα να έρθω».

Τότε ήξερες πράγματα για την Κύπρο;
 Για το Κυπριακό ποδόσφαιρο; «Μίλησα πριν έρθω με τον Χρίστο Καρυπίδη με τον οποίο ήμασταν μαζί στην Χαρτς, μόνο αυτό».

Τι θυμάσαι έντονα από την παρουσία σου στην Ομόνοια με την οποία κέρδισες ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα;
 «Θυμάμαι πολλά πράγματα, τα πανηγύρια μετά τους αγώνες και τις επιτυχίες μας, τον κόσμο. Ήταν κάτι ξεχωριστό, κάτι φανταστικό».

Τότε η Ομόνοια είχε φανταστική ομάδα με σπουδαίους ποδοσφαιριστές όπως εσύ, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, ο Μακρίδης, ο Εφραίμ, ο Αλωνεύτης, ο Χριστοφή, ο Αβραάμ και άλλοι. Πως καταφέρατε να συνυπάρξετε όλοι αυτοί στην ίδια ομάδα και να έχετε επιτυχίες;
 «Έγινε πολύ καλή δουλειά από όλους τότε στην ομάδα, από τον πρόεδρο τον Μιλτιάδη Νεοφύτου, τον Γενικό Αρχηγό τον Χριστάκη Γεωργίου και τον προπονητή Τάκη Λεμονή. Επέλεξαν καλούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα έφερναν το πρωτάθλημα ξανά στην Ομόνοια και τα κατάφεραν».

Το 2010 η Ομόνοια πανηγύρισε το πρωτάθλημα μετά από χρόνια, ήταν  μια υπέροχη σεζόν:
 «Ήταν φανταστική σεζόν. Εγώ έζησα ξανά το ίδιο και με την Μπενφίκα το 2005 όταν πήραμε το πρωτάθλημα μετά από χρόνια. Είναι ξεχωριστό όταν πανηγυρίζεις τον τίτλο του πρωταθλητή μετά από καιρό».


Είχες προπονητή τον Τάκη Λεμονή την σεζόν του πρωταθλήματος και πανηγύρισες και Κύπελλα με προπονητή τον Νεόφυτο Λάρκου, τι έχεις να πεις για τους δύο αυτούς ανθρώπους; «Ο Λεμονής ήταν πολύ καλός προπονητής και πολύ καλός άνθρωπος αλλά δυστυχώς κατά την θητεία του στον πάγκο δεν μπόρεσα να βγάλω τον καλύτερο μου εαυτό και η αλήθεια είναι ότι στεναχωρήθηκα γι’ αυτό. Ο Λάρκου μου έβγαλε αυτό το κλικ που χρειαζόμουν και νομίζω ότι με αυτόν προπονητή έκανα καλύτερα παιχνίδια στην Ομόνοια. Καταλαβαίνει πολύ από ποδόσφαιρο».

Το γνωρίζεις ότι ο Νεόφυτος Λάρκου σήμερα είναι Αθλητικός Διευθυντής της Ομόνοιας και έφτιαξε μια ομάδα που με την διακοπή ήταν στην 1η θέση και θα παίξει μετά από 10 χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ;
 «Ναι το γνωρίζω και είμαι χαρούμενος για τον Νεόφυτο Λάρκου και για την Ομόνοια».

Πιστεύεις ότι τότε το 2010 η Ομόνοια θα μπορούσε να πετύχει καλύτερα πράγματα στο Τσάμπιονς Λιγκ;
 «Αν είχαμε λίγη τύχη στην κλήρωση των πρωταθλητών τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Ελπίζω να το πετύχει φέτος η Ομόνοια».

Γιατί η Ομόνοια τότε ενώ είχε μια πολύ καλή ομάδα δεν μπορούσε ένα διακριθεί στην Ευρώπη, την στιγμή που άλλες Κυπριακές ομάδες κατάφερναν και έμπαιναν στους ομίλους; Τι πήγαινε λάθος;
 «Πιστεύω ήταν θέμα τύχης ή ατυχίας, αυτός ήταν ο λόγος. Στην Ουκρανία με την Μέταλιστ βρισκόμασταν σχεδόν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και δεχθήκαμε χωρίς λόγο δύο γκολ από κόρνερ».


Σήμερα παρακολουθείς την πορεία της Ομόνοιας; «Να παρακολουθήσω παιχνίδια είναι λίγο δύσκολο αλλά παρακολουθώ και μαθαίνω τα αποτελέσματα και την κατάσταση στην βαθμολογία».

Γενικότερα παρακολουθείς το Κυπριακό ποδόσφαιρο και την πορεία και τις επιτυχίες των ομάδων μας στην Ευρώπη;
 «Ναι παρακολουθώ όποτε μπορώ ειδικά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που είναι πιο εύκολο».

Έχεις επικοινωνία με πρώην συμπαίκτες σου στην Ομόνοια;
 «Ναι με κάποιους από αυτούς έχουμε επικοινωνία».

Ποιους συμπαίκτες σου ξεχώριζες τότε που αγωνιζόσουν στην Ομόνοια;
 «Είχαμε εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές τότε και στην χρονιά που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα αλλά θα επιλέξω έναν συμπαίκτη μου από την Ομόνοια όχι από την σεζόν 2009-2010 που πήραμε το πρωτάθλημα αλλά από τις επόμενες σεζόν. Αυτός είναι ο Νούνο Ασίς. Ήταν ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής που χαιρόσουν να παίζεις μαζί του».

Από τις άλλες ομάδες ποιον ξεχώριζες;
 «Τον Ρικάρντο Λαβόρδε της Ανόρθωσης».

Τέλος ένα μήνυμα στον κόσμο της Ομόνοιας:
 «Είμαι ένας από αυτούς, είμαι Ομονοιάτης. Να συνεχίσετε να αγαπάτε και να στηρίζετε την ομάδα όπως το κάνατε και τότε και τα καλύτερα έρχονται. Θα επιστρέψουν στην ομάδα οι τίτλοι και οι επιτυχίες».

Διαβάστε επίσης: 

Μαυρίας: «Το κατάλαβα και με το παραπάνω αυτό» – Τι είπε για τον κόουτς και όχι μόνο

«Είχα πρόταση, αλλά…» – Τι τόνισε για το τι συζητιόταν στα αποδυτήρια και πολλά άλλα

The post Αγκουιάρ: Ο Λάρκου, η πολύ καλή δουλειά με Μιλτιάδη Νεοφύτου πρόεδρο, ο παίκτης ομάδας BIG 6 που ξεχώρισε και άλλα πολλά appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top