ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πιντσέλι: «Δελεαστικό κόντρα σε ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια…» – Το ΣΚΗΝΙΚΟ της υπογραφής συμβολαίου με ομάδα της BIG 6 και πολλά άλλα

Πιντσέλι: «Δελεαστικό κόντρα σε ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια…» – Το ΣΚΗΝΙΚΟ της υπογραφής συμβολαίου με ομάδα της BIG 6 και πολλά άλλα

Το 2008 ήρθε για πρώτη φορά στην Κύπρο για να αγωνιστεί… Πρώτη του ομάδα στη χώρα μας ήταν ο Χαλκάνορας Ιδαλίου.

Την τριετία 2009-2012 ήταν στον Εθνικό Άχνας, ενώ η επόμενη σεζόν (2012-2013) τον βρήκε στη Νέα Σαλαμίνα.  Στη συνέχεια είχε σύντομο πέρασμα από Αλκή Λάρνακας και Άρη.

Έπειτα φόρεσε εκ νέου τη φανέλα του Εθνικού Άχνας (2014-2017 και 2018-2019), ενώ το 2019 είχε σύντομο πέρασμα από την Ομόνοια Αραδίππου, πριν ενταχθεί στην Καρμιώτισσα, όπου πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιο του και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Εντουάρντο Πιντσέλι μίλησε στη «SportDay» της Δευτέρας (08-06-2020).

Αναλυτικά το όλο δημοσίευα με τη συνέντευξη Πιντσέλι έχει ως εξής: 

«Ένας ποδοσφαιριστής που πέρασε τουλάχιστον μία δεκαετία στα κυπριακά ποδοσφαιρικά γήπεδα και… συνεχίζει, μίλησε στην SPORTDAY για πολλά πράγματα και ενδιαφέροντα. Ο λόγος για τον Εντουάρντο Πιντσέλι που ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα της Καρμιώτισσας στα 37(!) του χρόνια. Ο Βραζιλιάνος θυμήθηκε τη χρονιά που ήρθε στην Κύπρο, την υπογραφή του στον Απόλλωνα όπου εν τέλει δεν τον… ήθελαν και έφυγε κακήν κακώς, τις ευκαιρίες και την αγάπη του προς την ομάδα του Εθνικού, ενώ εκθείασε τους Γιώτη Εγκωμίτη και Χρύση Μιχαήλ.

-Γεια σου Εντουάρντο. Πως πέρασες αυτό το διάστημα; «Εγκλωβίστηκες» στην Κύπρο; Βλέπουμε ότι δεν είναι καλά τα πράγματα στην χώρα σου…
«Μείναμε στην Κύπρο. Και εγώ και η οικογένειά μου. Προσπαθούμε όπως όλους τους άλλους να επιβιώσουμε. Ευτυχώς, αντιμετώπισαν σωστά την κατάσταση στην Κύπρο και είναι πολύ καλά τα πράγματα. Βλέπουμε για παράδειγμα στην Βραζιλία, είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι την ημέρα».

-Η Ομοσπονδία διέκοψε το πρωτάθλημα. Εσύ ήθελες να συνεχιστεί;
«Φυσικά. Και εγώ και η ομάδα μου θέλαμε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Πάντα, όλοι όσοι ασχολούνται με αυτό το άθλημα, θέλουν να ξεκαθαρίζουν τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Ήταν όμως οι συνθήκες και μία πρωτόγνωρη κατάσταση, που σε συνδυασμό με άλλα δεδομένα δεν μας το επέτρεψαν».

-Πως είδες το πρωτάθλημα μέχρι την διακοπή. Ήταν μία καλή περίοδος για εσένα;
«Νομίζω πως είχαμε μία πολύ καλή ομάδα και δεν πιστεύω αν συνεχιζόταν να μην κερδίζαμε την άνοδο. Δείχναμε ότι το αξίζαμε. Ήμασταν πολύ δεμένοι, είχαμε καλούς ποδοσφαιριστές. Γενικά είχαμε πολύ καλή σεζόν».

-Επέλεξες να μείνεις στην Καρμιώτισσα. Για ποιους λόγους;

«Νιώθω και εγώ από την μεριά μου ότι έχω πολλά να δώσω σε αυτή την ομάδα. Είναι και το γεγονός ότι από τη νέα σεζόν θα παίζω στην Α’ κατηγορία. Είναι δελεαστικό για μένα να παίξω ξανά κόντρα σε ομάδες όπως το ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια. Έχω και τον γιο μου να μου λέει εδώ και ένα χρόνο, «πότε θα παίξεις μπαμπά στην Α’ κατηγορία;». Κάνουμε συχνά συζητήσεις και πάντα μου ζητάει να παίξω ξανά στην Α’ κατηγορία. Με το που πήρε το εισιτήριο για την άνοδο η Καρμιώτισσα του είπα ότι επιστρέφω στην Α’ κατηγορία και χάρηκε».


-Είναι μεγάλο κεφάλαιο για σένα ο γιος σου. Πόσων χρονών είναι και τι μηνύματα λαμβάνεις από αυτόν;
«Όντως. Είναι 9 χρονών, πάει σχολείο εδώ, μιλάει ελληνικά, έχει φίλους. Μου δίνει απίστευτη δύναμη. Στην Κύπρο έχω αρκετούς φίλους Βραζιλιάνους που παίζουν ποδόσφαιρο στην Α’ κατηγορία, κάνουμε παρέα και πάντα μου λέει ότι πρέπει να παίξω ξανά στην Α’ κατηγορία. Θα το κάνω (γέλια). Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για μένα η επιστροφή μου στην μεγάλη κατηγορία. Μου δίνει πολλή δύναμη ο γιος μου, με βοήθησε πολύ, παίζει και αυτός ποδόσφαιρο και ελπίζω να πετύχει τους στόχους του».

-Ποια είναι η άποψή σου για τον Χρύση Μιχαήλ;
«Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που υπάρχουν εδώ στην Κύπρο. Μαζί με τον Γιώτη Εγκωμίτη. Είναι σπουδαίοι άνθρωποι, πολύ σοβαροί στη δουλειά τους, διαφορετικοί χαρακτήρες μεν, δουλεύουν όμως πολύ σωστά και είναι δίπλα μας. Δεν θα έλεγα ποτέ κάτι κακό για αυτούς»


-Δεν είναι δύσκολο για εσάς που θα μείνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από τα γήπεδα;
«Είναι δύσκολο, είναι αλήθεια. Πρέπει όμως να δουλέψουμε και να είμαστε έτοιμοι για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Πρέπει να είμαστε όμως πρώτα καλά στην υγεία μας. Ναι, θα χρειαστεί χρόνος, όμως έτσι μας τα έφερε η μοίρα».

Και στο οικονομικό κομμάτι; Πως θα ζήσετε;
«Ότι χρειαστούμε είναι δίπλα μας όλοι που ανήκουν στην Καρμιώτισσα. Είναι μία δύσκολη στιγμή για όλους. Θα περάσει και θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας».

-Πάμε πολλά χρόνια πίσω. Το 2008, όταν πρωτοήρθες στην Κύπρο και έπαιξες για τον Χαλκάνορα. Τι θυμάσαι;

«Είχα μία ευκαιρία για να έρθω στην Κύπρο, έψαχνα κάτι καινούργιο. Ήρθα στον Χαλκάνορα, έπαιξα για ένα εξάμηνο και με προσέγγισαν από τον Εθνικό. Συμφωνήσαμε και πλήρωσαν τον Χαλκάνορα για να με αγοράσουν. Πέρασα πολύ όμορφα στον Εθνικό, τώρα όμως επιστρέφω στην Α’ κατηγορία και θα είμαστε αντίπαλοι. Να προσέξουν(γέλια). Όχι, αλήθεια, είναι εξαιρετικοί άνθρωποι όλοι στον Εθνικό και ιδιαίτερα ο πρόεδρος, Κίκης Φιλίππου, τους ξέρω πολύ καλά, έχουμε επαφή εννοείτε. Δεν θα πω ποτέ κάτι κακό για αυτούς. Θα είμαστε αντίπαλοι, μόνο για τα 90 λεπτά. Τίποτα περισσότερο».

-Και μετά; Έφυγες από τον Εθνικό και έπαιξες στη Νέα Σαλαμίνα;

«Όταν έφυγα από τον Εθνικό, υπέγραψα στον Απόλλωνα όμως δεν έπαιξα. Πρώτα με ήθελαν, ήθελα να παίξω κι εγώ εκεί, όμως μετά για κάποιον λόγο, δεν με ήθελε ο προπονητής. Έτσι, έφυγα και πήγα στη Νέα Σαλαμίνα. Έπαιξα για κάποια παιχνίδια, όμως δεν ήταν καλά τα πράγματα. Δεν ήταν η Νέα Σαλαμίνα όπως είναι τώρα. Μετά πήγα στην Αλκή και μετά έφυγα για την Βραζιλία. Μετά από μερικούς μήνες επέστρεψα».

-Τι σε έκανε να επιστρέψεις στην Κύπρο;

«Είναι ένα πολύ όμορφο μέρος. Δεν θα μπορούσα να φύγω από εδώ. Έπαιξα για λίγο στον Άρη και μετά ξανά στον Εθνικό. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα, να μου δείξει τόση εμπιστοσύνη ο Εθνικός».

-Πήγες και ένα διάστημα στην Ομόνοια Αραδίππου, μετά τον Εθνικό, έτσι;
«Ναι. Ήθελα κάτι διαφορετικό και ήρθε η πρόταση από την Ομόνοια Αραδίππου. Δεν μου βγήκε, ήταν όμως πολύ καλά τα πράγματα εκεί».

-Και μετά η Καρμιώτισσα…
«Πήγα στην Καρμιώτισσα και βρήκα τον εαυτό μου. Κάνω αυτό που αγαπώ, μπαίνω στο γήπεδο, παίζω! Έχω κερδίσει πολλά από το ποδόσφαιρο, ωρίμασα στο ποδόσφαιρο, πήρα πολλές εμπειρίες, εμπειρίες ζωής».

-Έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις όταν ολοκληρώσεις την καριέρα σου;
«Έχω σκεφτεί αλλά δεν θέλω να σταματήσω το ποδόσφαιρο(γέλια). Είμαι συναισθηματικός τύπος. Θέλω να παίξω φουλ αυτή τη σεζόν. Μετά, όταν σταματήσω, δεν θέλω να φύγω από τον χώρο. Έχω παρακολουθήσει μαθήματα προπονητικής, έχω το δίπλωμα UEFA C, UEFA B και τώρα πάω για το UEFA A. Προς το παρόν όμως, επικεντρώνομαι μόνο στην Καρμιώτισσα».

Διαβάστε επίσης: 

Αγκουιάρ: Ο Λάρκου, η πολύ καλή δουλειά με Μιλτιάδη Νεοφύτου πρόεδρο, ο παίκτης ομάδας BIG 6 που ξεχώρισε και άλλα πολλά

Μαυρίας: «Το κατάλαβα και με το παραπάνω αυτό» – Τι είπε για τον κόουτς και όχι μόνο

«Είχα πρόταση, αλλά…» – Τι τόνισε για το τι συζητιόταν στα αποδυτήρια και πολλά άλλα

 

The post Πιντσέλι: «Δελεαστικό κόντρα σε ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια…» – Το ΣΚΗΝΙΚΟ της υπογραφής συμβολαίου με ομάδα της BIG 6 και πολλά άλλα appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top