ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιωσηφίδης: Δεν μπορούν να γίνουν τελετές αποφοίτησης όπως τις γνωρίζαμε πριν τον κορωνοϊο

Ιωσηφίδης: Δεν μπορούν να γίνουν τελετές αποφοίτησης όπως τις γνωρίζαμε πριν τον κορωνοϊο

Κυριαρχούν δυο απόψεις, όσον αφορά την τελετή αποφοίτησης μαθητών. Απο τη μία, οι γονείς θέλουν να γίνουν οι τελέτες αποφοίτησης, απο την άλλη η ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί οτι αυτό δε μπορει να γίνει εν μέσω πανδημίας και ότι υπάρχουν εμπόδια.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος των Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Γιώργος Ιωσηφίδης, μιλώντας στο τρίτο του ΡΙΚ ανέφερε ότι "Δεν μιλάμε για τελετές αποφοίτησης αλλά να βρούμε ένα τρόπο να παραδώσουμε τα απολυτήρια στα παιδιά. Δε μπορούν να γίνουν οι τελετές όπως τις γνωρίζαμε με γονείς , παππούδες, παιδιά, χειραψιες".

Τόνισε επίσης ότι μπορεί να γίνει μια διαδικασία όμορφη για απονομή των απολυτηρίων τους, με περιορισμούς στα πλαισια των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Ιωσηφίδης, μπορεί να γίνει μια μορφή απλής τελετής κατα τμήματα - ίσως μέγιστος αριθμός δυο τμήματα - να περνούν απο το σχολείο και να παίρνουν τα απολυτήρια και τα βραβεία τους.

Οσον αφορά τις αναμνηστικές φωτογραφίες είναι κάτι που προβληματίζει το Σύνδεσμο Διευθυντών, καθώς λόγω κορωνοϊου δεν πρόλαβαν κάποια τμήματα να κάνουν φωτογραφήσεις. Οπως ανέφερε , κάλεσαν τα παιδιά να βγάλουν φωτογραφία με απόσταση δυο μέτρα το ένα απο το άλλο. 

"Οσο πιο λίγοι είναι στις τελετές αυτές τόσο το καλύτερο" για την προστασία της υγείας των μαθητών.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top