ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Εισαγγελέα για απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών για την πυρκαγιά στο Μάτι

Παρέμβαση Εισαγγελέα για απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών για την πυρκαγιά στο Μάτι

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Εισαγγελέας Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», στο οποίο καταγγέλλεται απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών για τη μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πραγματογνώμονας που είχε αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης είχε δεχθεί πιέσεις από ανωτέρους του, προκειμένου να μην καταγραφούν στο πόρισμα ευθύνες υπηρεσιακών ή πολιτικών παραγόντων.

Ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, χαρακτήρισε ανατριχιαστικά τα όσα υποστηρίζονται στο δημοσίευμα και εξαπέλυσε επίθεση κατά της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «ήταν γνωστό από τις ίδιες εκείνες μέρες» ότι «επιχειρούσε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το έγκλημα που διαπράχθηκε».

Από την πλευρά της, η τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλγη, απέστειλε εξώδικο στην εφημερίδα, χαρακτηρίζοντας την αναφορά στο πρόσωπό της ψευδή, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να καταθέσει και μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top