Όπως θα δείτε και στο βίντεο που εξασφάλισε το ThemaOnline, η πυρκαγιά πλησίον του χωριού Ποτάμι στην Δυτική Λευκωσία, στον δρόμο προς Τρόοδος, είναι πολύ κοντά σε ελαιώνα και σε επιχείρηση - κέντρο, στο οποίο υπάρχει και κόσμος.
Όπως πληροφορούμαστε, μέχρι πριν από λίγο δεν κρίθηκε αναγκαίο να εκκενωθεί ο χώρος.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον κ. Κεττή, υπήρξε ανταπόκριση από το Τμήμα Δασών στον τομέα της περιοχής Βυζάκια και της Π.Υ από Σταθμό Ευρύχου με 2 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους, στον τομέα του χωριού Ποτάμι. Καίγεται άγρια βλάστηση.
Αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για επίλυση του Κυπριακού πριν από τη λήξη της θητείας του εμφανίζεται ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Όπως είχε δηλώσει τον περασμένο Μάρτιο, δεν είναι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος, αλλά αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να επιτευχθεί λύση.