ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η έκρηξη στη Βηρυτό, η αποστολή βοήθειας από την Κύπρο και ο κορωνοϊός στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η έκρηξη στη Βηρυτό, η αποστολή βοήθειας από την Κύπρο και ο κορωνοϊός στο επίκεντρο

Η επόμενη μέρα των καταστροφικών εκρήξεων στη Βηρυτό, που άφησε πίσω της εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες και άστεγους, η βοήθεια που αποστέλλουν κράτη, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, και η σύνδεση της τραγωδίας με Ρώσο πλοιοκτήτη που φαίνεται να διαμένει στην Κύπρο, είναι το κύριο θέμα σε όλες τις εφημερίδες σήμερα. Το άλλο μεγάλο θέμα που προβάλλεται από τον κυπριακό Τύπο είναι η αύξηση στα κρούσματα COVID-19 στην Κύπρο και η ανάγκη διαχείρισής τους.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Σαν τη Χιροσίμα» γράφει στο κύριο της θέμα ότι συγκλονισμένος είναι ο πλανήτης από την τραγωδία του Λιβάνου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι Ρώσος επιχειρηματίας που διαμένει στην Κύπρο είναι ο ιδιοκτήτης του πλοίου με το φονικό φορτίο, που προκάλεσε την τραγωδία στον Λίβανο. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο κορωνοϊός ξανάρχεται, με τον Υπουργό Υγείας να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και να ζητά τη συνεργασία των πολιτών.
 
Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ο μυστήριος Ρώσος πλοιοκτήτης και η τραγωδία στη Βηρυτό», αναφέρεται στις καταστροφικές εκρήξεις στη Βηρυτό και γράφει ότι έμειναν άστεγοι 300.000 Λιβανέζοι σε μια πόλη που σχεδόν ισοπεδώθηκε. Αλλού γράφει ότι παραμένουν διψήφια τα κρούσματα κορωνοϊού και συστήνεται υπομονή και πειθαρχία για αντιστροφή της εικόνας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η απόφαση της Βουλής να καταψηφίσει την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά, δεν πέρασε απαρατήρηση και στο εξωτερικό.

Στο κύριο της θέμα με τίτλο «Λίβανος, η απόλυτη τραγωδία» η εφημερίδα ο «Φιλελεύθερος» γράφει ότι απ’ όλο τον κόσμο κατευθύνεται βοήθεια προς τη Βηρυτό που μετρά 300.000 άστεγους, δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία. Αλλού γράφει ότι έγιναν λίπασμα 8,2 τόνοι νιτρικής αμμωνίας που κατασχέθηκαν στη Λάρνακα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έμεινε με 20 στρατιωτικούς γιατρούς η Εθνική Φρουρά, καθώς άλλοι ιδιώτευσαν, άλλοι επέλεξαν το ΓεΣΥ και άλλη αφυπηρέτησαν.
 
«Εκατόμβη νεκρών, χιλιάδες τραυματίες στη Βηρυτό» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα η «Χαραυγή» και γράφει ότι σχεδόν το 50% της Βηρυτού έχει καταστραφεί ή έχει υποστεί ζημιές, ότι η ύλη που εξερράγει είναι ίση με 14.000 βόμβες και πως σε απόγνωση βρίσκονται οι Κύπριοι που ζουν εκείν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι επείγουσα βοήθεια και στήριξη στέλνουν άλλα κράτη στον Λίβανο και αναφέρεται στην εισήγηση του ΑΚΕΛ στον ΥΠΕΞ για δημιουργία διεθνούς νοσοκομείου στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι στους φοιτητές έχει μεταθέσει η κυβέρνηση την ευθύνη να αιτηθούν αναστολή των διδάκτρων από τα βρετανικά πανεπιστήμια.
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο “Η Κύπρος στέλνει ομάδες διάσωσης” γράφει ότι ο Λίβανος κάνει έκκληση για ιατρικό εξοπλισμό, ενώ Κύπριοι που διαμένουν στον Λίβανο αναμένεται να επαναπατριστούν. Αλλού γράφει ότι η Κύπρος συνδέεται με την καταστροφική έκρηξη στη Βηρυτό, αναφερόμενη σε διεθνή δημοσιεύματα για τον Ρώσο πλοιοκτήτη. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι τα περιστατικά COVID-19 αναμένεται να πέσουν στα προηγούμενα επίπεδα ύστερα από κάποιες εβδομάδες.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top