ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ ΕΥΡΩΠΗΣ: 'Σας τα έλεγα' τους είπε ο Χριστοδουλίδης - 'Δεν δουλεύει η πολιτική κατευνασμού'

ΥΠΕΞ ΕΥΡΩΠΗΣ: 'Σας τα έλεγα' τους είπε ο Χριστοδουλίδης - 'Δεν δουλεύει η πολιτική κατευνασμού'

Την θέση ότι η πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί η ΕΕ ενθαρρύνει την Τουρκία, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης χθες Παρασκευή (14/08) των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, εκφράζοντας εκ νέου την ετοιμότητα της Κύπρο να διαπραγματευτεί καλόπιστα με την Τουρκία. 

Σε μια σειρά από αναρτήσεις χθες στο Twitter, το Υπουργείο Εξωτερικών γράφει στην αγγλική γλώσσα ότι ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των ΥΠΕΞ της ΕΕ ότι «δεν με χαροποιεί να μπορώ να πω «σας το είπα», ούτε και να επαναλάβω ότι η #Κύπρος υπογραμμίζει από τον Ιούλιο 2019 ότι η πολιτική του κατευνασμού δεν θα δουλέψει με την #Τουρκία»
 
«Μάλλον, ο κατευνασμός και η χλιαρή αντίδραση από την #ΕυρωπαϊκήΈνωση, ενεργεί ως μια μορφή ενθάρρυνσης & εκλαμβάνεται ως αδυναμία, για μια χώρα η οποία λειτουργεί με τον #εκφοβισμό, την #επιθετικότητα και τον #εκβιασμό», είπε, σύμφωνα με δεύτερη ανάρτηση.
 
«Η #Κύπρος είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί καλόπιστα με την #Τουρκία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των σχετικών ακτογραμμών τους, υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση και έχει χαιρετιστεί επανειλημμένα από το Συμβούλιο. Αυτή είναι μια κοινή θέση της #ΕΕ από την οποία δεσμευόμαστε όλοι», σημείωσε, σύμφωνα με τρίτη ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Χριστοδουλίδης.
 
Υπενθύμισε επίσης τους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι «καλέσαμε επίσης την #Τουρκία να υποβάλει το ζήτημα της οριοθέτησης των αντίστοιχων θαλάσσιων ζωνών μας βορείως & δυτικά της νήσου στο @CIJ_ICJ (σσ Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης). Αν η Τουρκία νοιώθει σίγουρη για τις νομικές της θέσεις, ισχυριζόμενη ότι βασίζονται στο #διεθνές δίκαιο γιατί να μην τις δοκιμάσει;», αναφέρεται σε τέταρτη ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο κοινωνικό δίκτυο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top