ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Π. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: 'Θα συνεχίσουμε να εισάγουμε κρούσματα από τα αεροδρόμια - Πρόβλημα οι ροές μεταναστών από τα κατεχόμενα'

Π. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: 'Θα συνεχίσουμε να εισάγουμε κρούσματα από τα αεροδρόμια - Πρόβλημα οι ροές μεταναστών από τα κατεχόμενα'

Την άποψη ότι στην Κύπρο έχουν περιοριστεί οι μεγάλες αλυσίδες μετάδοσης του ιού αλλά την ίδια ώρα θα συνεχιστούν οι εισαγωγές κρουσμάτων από τα αεροδρόμια, εξέφρασε ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και μέλος της επιστημονικής ομάδας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης 

Ταυτόχρονα, ο ίδιος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τις ροές μεταναστών από τα κατεχόμενα, αφού όπως είπε, μπορεί να αποτελέσουν μεγάλο πρόβλημα. 

Μιλώντας στο ThemaOnline, με αφορμή την ανακοίνωση δέκα νέων κρουσμάτων από το Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη (20/08), ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι η μείωση των κρουσμάτων αποτελεί καλό σημάδι, ωστόσο τόνισε ότι θα έχουμε συχνά τέτοια σκαμπανεβάσματα. 

Ταυτόχρονα, ο κ. Καραγιάννης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ‘ φαίνεται να έχουμε περιορίσει τις μεγάλες αλυσίδες μετάδοσης, ωστόσο τώρα έχουμε να κάνουμε περισσότερο με ενδοοικογενειακές και εργασιακές μεταδόσεις, που είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν’. 

Πρόσθεσε δε, ότι καθημερινά έχουμε δύο με τρία κρούσματα με ταξιδιωτικό ιστορικό και ως εκ τούτου θα συνεχίσουμε να εισάγουμε κρούσματα, αφού δεν μπορούν να ελέγχονται όλοι στα αεροδρόμια. 

Ερωτηθείς σχετικά με τις ροές μεταναστών από τα κατεχόμενα, ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι τα Σώματα Ασφαλείας πρέπει να διερευνήσουν και να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο ζήτημα. ‘Ίσως η γραμμή αντιπαράταξης να φρουρείται περισσότερο’, πρόσθεσε. 

Παράλληλα, ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, ανέφερε ότι αυτοί που διακινούν τους μετανάστες μπορούν να μεταδώσουν τον ιό και αυτό αποτελεί πρόβλημα. 

Όπως μας τόνισε ο κ. Καραγιάννης, ο ίδιος έθεσε το ζήτημα με τις μεταναστευτικές ροές στην Δικοινοτική Επιτροπή Υγείας και η απάντηση που έλαβε ήταν ότι ‘δεν ξέρουμε ποιοι διακινούν τους μετανάστες, αν γνωρίζετε εσείς να μας πείτε’. 

Όσον αφορά τα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή (20/08), ο κ. Καραγιάννης σημείωσε ότι θα έχουν ισχύ μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, πράγμα που μπορεί να καθυστερήσει λόγω της μεγάλης ζήτησης. 

Άντρος Ιωάννου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top