ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Όλα τα μέτρα που θα μας συντροφεύουν μέχρι τον Ιανουάριο - Τι θα ισχύει με γάμους, βαφτίσεις, χώρους εστίασης και διασκέδασης

Όλα τα μέτρα που θα μας συντροφεύουν μέχρι τον Ιανουάριο - Τι θα ισχύει με γάμους, βαφτίσεις, χώρους εστίασης και διασκέδασης

Εν αναμονή της τηλεδιάσκεψης Υπουργείου Υγείας και Επιδημιολογικής Ομάδας προσπαθήσαμε να αποκρυπτογραφήσουμε τα μέτρα που τίθενται επί τάπητος και αναμένεται να μας συντροφεύουν μέχρι και τον Ιανουάριο.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline υπάρχει πρόθεση για οριζοντιοποίηση των μέτρων σε παγκύπρια βάση με σκοπό την πρόληψη διασποράς του ιού κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.
 
Γάμοι και βαφτίσεις αναμένεται να συνεχίσουν με ‘πλαφόν’ 350 ατόμων (για δείπνο) ενώ η εξίσωση δυσκολεύει όσον αφορά τη χαιρέτιση που θα διεξάγεται ως επί το πλείστον σε κλειστούς χώρους. Μάλιστα το μέτρο των 50 ατόμων ανά συνάθροιση αναμένεται να παγιοποιηθεί σε όλα την Κύπρο -και όχι μόνο στη Λεμεσό- αφού τονίζεται πως είναι δυσκολότερη η τήρηση των πρωτοκόλλων σε οικίες.
 
Σε μέγα θέμα τείνει να εξελιχθεί η πληροφορία που διέρρευσε για κέντρα και χώρους διασκέδασης που αναμένεται να αναγκαστούν να τερματίζουν τη λειτουργία τους το αργότερο στη 01:00 π.μ κάτι που ήδη έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΙΚΑ. Το άνωθεν μέτρο εάν τελικά εφαρμοστεί αποτελεί τροχοπέδι για τη λειτουργία νυχτερινών χώρων διασκέδασης και κλαμπ.
 
Όσον αφορά χώρους εστίασης και μπαρ ο μέγιστος αριθμός που μπορούν να φιλοξενήσουν θα συνεχίσει να είναι ο ίδιος που ίσχυε μέχρι σήμερα (δηλαδή 150 άτομα για εσωτερικό χώρο και 250 άτομα για εξωτερικό) ενώ αναμένεται να παραταθεί εκ νέου η απαγόρευση για φεστιβάλ, συναυλίες και πανηγύρια. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν και κατά πόσο θα επιτρέπονται συναυλίες με την παρούσα μορφή τους (δηλαδή σε χώρο με καθίσματα όπου μπορούν εκ των πραγμάτων να τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις όπως Δημοτικά Θέατρα, Αμφιθέατρα κτλ).
 
Τέλος η μάσκα δείχνει να ήρθε για να μείνει στη ζωή μας αφού αναμένεται να καταστεί υποχρεωτική για όλους ανεξαιρέτως -από 6 χρονών και πάνω- και για όλους τους κλειστούς κοινόχρηστους χώρους. Αν και δεν υπάρχουν στο παρόν στάδιο σαφείς ενδείξεις, πληροφορίες μας αναφέρουν ότι από αυτό το μέτρο θα εξαιρούνται εστιατόρια και μπαρ.
 
Αναμένεται με αγωνία η λήξη της τηλεδιάσκεψης Υπουργείου Υγείας και Επιδημιολογικής Ομάδας και η ανακοίνωση των αποφάσεων που θα αποσταλούν στο Υπουργικό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top