ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η διαμαρτυρία του Σαββάτου (29/08) έξω από το Προεδρικό και η έναρξη της σχολικής χρονιάς στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η διαμαρτυρία του Σαββάτου (29/08) έξω από το Προεδρικό και η έναρξη της σχολικής χρονιάς στο επίκεντρο

Η έκτακτη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας με αφορμή την εκδήλωση του Σαββάτου έξω από το Προεδρικό, το υπό εκπόνηση Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του κυπριακού Τύπου την Δευτέρα (31/08). 

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Νέος μεγάλος πονοκέφαλος» γράφει ότι έκτακτη σύσκεψη στο αρχηγείο αστυνομίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποίησαν το Σάββατο το απόγευμα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο 1000 περίπου άτομα και κατά την οποία παραβιάστηκε η νομοθεσία περί λοιμοκάθαρσης. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια για την συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου, ότι αυτή θα γίνει «εν ευθέτω χρόνο και αφού ωριμάσουν οι συνθήκες». Σε άλλο θέμα γράφει ότι Αρχιμανδρίτης στην Ελλάδα που έλεγε ότι ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται με την Θεία Κοινωνία, κόλλησε ο ίδιος.
 
Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Ολική επαναφορά των μεταρρυθμίσεων» γράφει ότι τέσσερις σημαντικές μεταρρυθμίσεις του εκπαιδευτικού συστήματος, της δημόσιας διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της δικαιοσύνης αποτελούν βασικά συστατικά στοιχεία του υπό εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΕΣΑΑ) της Κύπρου. Αλλού γράφει ότι 14 ανήλικες μητέρες στην Κύπρο, εκ των οποίων οι δύο ηλικίας 17,5 και 17 χρονών, είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας και τελούν υπό την νομική φροντίδα-κηδεμονία της διευθύντριας των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι συμφωνίες προαγοράς εμβολίων δεν απαλλάσσουν τις φαρμακευτικές εταιρείες από την ευθύνη για πιθανές παρενέργειες.
 
«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Με την ψυχή στο στόμα» γράφει ότι με την ψυχή στο στόμα αρχίζει η νέα σχολική χρονιά. Ούτε η δημοσιοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα διέπουν τις σχολικές μονάδες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων τη νέα σχολική χρονιά καθησύχασε τον εκπαιδευτικό κόσμο. Αλλού γράφει ότι το καλοκαίρι φεύγει αλλά ο καύσωνας μένει. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι πολέμιοι της υποχρεωτικής μάσκας και των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού κατέβηκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους το Σάββατο σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης.
 
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Στο παρά πέντε και ψάχνονται στο ΥΠΠΑΝ» γράφει ότι ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε για σήμερα ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, με την συμμετοχή όλων των άμεσα εμπλεκομένων στην εκπαίδευση. Μοναδικό θέμα στην ατζέντα η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Αλλού γράφει ότι πνέει τα λοίσθια η Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) στο Πεντάκωμο καθώς έναν και πλέον χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας της, η Μονάδα υπολειτουργεί. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πλάνο για επέκταση του μορατόριουμ στις δόσεις δανείων το οποίο λήγει της 31η Δεκεμβρίου ετοιμάζει η Κεντρική Τράπεζα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top