ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ο πόλεμος 'NAVTEX', οι πολιτογραφήσεις και τα κυβερνητικά σχέδια στήριξης στον Κυπριακό Τύπο

Ο πόλεμος 'NAVTEX', οι πολιτογραφήσεις και τα κυβερνητικά σχέδια στήριξης στον Κυπριακό Τύπο

Το νέο ζήτημα που προέκυψε με τις αλλεπάλληλες Navtex που εκδόθηκαν σε σχέση με τις ρωσικές αεροναυτικές ασκήσεις δυτικά και ανατολικά της Κύπρου, τα νέα κυβερνητικά μέτρα στήριξης της απασχόλησης και των επιχειρήσεων εν μέσω της πανδημίας του Covid-19, οι νέες αντιπαραθέσεις για τις πολιτογραφήσεις επενδυτών στον απόηχο των αποκαλύψεων του δικτύου Al Jazeera, το νέο ρεκόρ θερμοκρασίας σήμερα, καθώς και το θέμα της μερικής άρσης του αμερικανικού εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Με τουρκική Navtex οι ασκήσεις του ρωσικού ναυτικού στην Κύπρο» γράφει ότι με την ανοχή της προς την Τουρκία, η Ρωσία δείχνει να αναγνωρίζει ότι το δικαίωμα ενημέρωσης των ναυτιλλομένων στις περιοχές που δεσμεύτηκαν για τις ρωσικές ασκήσεις το έχει η Τουρκία αντί η Κύπρος. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα νέα μέτρα στήριξης της απασχόλησης και των επιχειρήσεων που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα από την πανδημία του κορωνοϊού, συνολικού ύψους €106 εκατ. Αλλού γράφει ότι υπήρξαν 140 προβληματικές πολιτογραφήσεις επί Δημήτρη Χριστόφια.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο του θέμα κάτω από τον τίτλο «Σχέδια – ανάσα με αντικίνητρα για απολύσεις» και γράφει ότι στην ανανέωση των σχεδίων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων για άλλους δύο μήνες μέχρι τις 31 Οκτωβρίου προχώρησε τελικά η κυβέρνηση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με αμαρτίες του παρελθόντος απαντά η κυβέρνηση στο ΑΚΕΛ στο θέμα των πολιτογραφήσεων και ότι η κυβέρνηση κάλεσε το ΑΚΕΛ να δώσει στη δημοσιότητα το περιεχόμενο που επιστολής που έδωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στους αρχηγούς των κομμάτων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κομισιόν άρχισε τη διαδικασία επί παραβάσει λόγω τη ψήφισης εναρμονιστικού νομοσχεδίου για υποχρεωτική ανταλλαγή πληροφοριών για πάταξη φοροδιαφυγής.

Υπό τον τίτλο «Ρωσικό μήνυμα με Navtex», «ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα ότι σαφή πολιτικά μηνύματα έστειλε η Ρωσία με τις Navtex για δύο αεροναυτικές ασκήσεις νοτιοανατολικά της Κύπρου στην περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και δυτικά της Κύπρου σε περιοχή ευθύνης της Ελλάδας, που επικαλύπτουν τις παράνομες τουρκικές navtex για τα σεισμογραφικά Barbaros και Oruc Reis. Αλλού γράφει ότι συνεχίζεται το μπάχαλο με τα σχολικά θρανία και ότι εκτός από τα τριθέσια και μονοθέσια παραγγέλθηκαν τώρα και διθέσια. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι επανεξετάζουν την περίπτωση Κύπριου υπηκόου που ζητά να εκτίσει την ποινή του στην Κύπρο και όχι στην Ελλάδα.

H «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Κυβερνούν 7 χρόνια και τους φταίει ο Χριστόφιας», γράφει στο κύριο της θέμα ότι νέα επιχείρηση αντιπερισπασμού στήνει η κυβέρνηση, η οποία ετοίμασε…ραβασάκι με παλιές πολιτογραφήσεις, ανατρέχοντας στην κυβέρνηση Χριστόφια. Αλλού αναφέρεται στη συγκέντρωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο υπέρ της επιστροφής της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της και λύση του Κυπριακού και ειρηνική συνύπαρξη Ε/κ και Τ/κ σε μια κοινή ομόσπονδη πατρίδα. Αλλού αναφέρεται στα νέα μέτρα κυβερνητικά μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και της απασχόλησης εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail”, κάτω από τον τίτλο «Ετοιμαζόμαστε και ακραία ζέστη», γράφει στο κύριο της θέμα ότι η σημερινή ημέρα πιθανώς να σημειώσει νέο ρεκόρ με τις θερμοκρασίες να σκαρφαλώνουν στους 45 ή στους 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ το ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας καταγράφηκε το καλοκαίρι του 2010 με 45,6 βαθμούς. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα νέα μέτρα στήριξης της απασχόλησης και των επιχειρήσεων που ανακοινώθηκαν χθες από τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών. Αλλού γράφει ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την προσωρινή απόλυση εθνοφρουρών που εξασφάλισαν θέση σε αγγλικά πανεπιστήμια προκειμένου να μην απαιτηθεί να καταβάλουν υψηλότερα δίδακτρα που τίθενται σε ισχύ από το 2021.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» υπό τον τίτλο «Ντροπιαστική για την Κύπρο η κίνηση από τις ΗΠΑ!» γράφει στο κύριο της θέμα για μερική άρση εμπάργκο στην πώληση αμερικανικών όπλων στην Κύπρο «με πλήρη αυτοεξευτελισμό της κυβέρνησης του απερχόμενου Προέδρου Ν. Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ!». Σε άλλο θέμα γράφει ότι έφεραν αποτέλεσμα οι πιέσεις για νέα μέτρα στήριξης εργασίας. Αλλού δημοσιεύει τις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι «ούτε στο πραξικόπημα δεν συμπεριφέρθηκαν έτσι στη Βουλή» για τις έρευνες σχετικά με τις διαρροές στο δίκτυο Al Jazeera για το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων.

Η επίσης εβδομαδιαία «Το κυπριακό ποντίκι» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Το κόμμα πάνω απ’ όλα» και γράφει ότι στο ναδίρ της αξιοπιστίας έχει κατέλθει η πολιτική ζωή στην Κύπρο το τελευταίο χρονικό διάστημα μετά από μια περίοδο αισιοδοξίας την περασμένη άνοιξη, κατά την οποία κόμματα και πολιτικοί επέδειξαν σχετικό βαθμό υπευθυνότητας, όταν ο Covid-19 απειλούσε ζωές. Αλλού αναφέρεται στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη σημασία του μηνύματος που στέλνει η Ουάσινγκτον με την μερική άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top