ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Συνεχίστηκε η αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Συνεχίστηκε η αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως

Συνεχίστηκε και την Κυριακή να καταγράφεται παγκοσμίως αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, κυρίως στην Βρετανία, αλλά να περιορίζεται ο αριθμός των θανάτων από COVID-19.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 814 στα 250.799 σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI).
 
Δεν έχουν αναφερθεί νέοι θάνατοι, με τον αριθμό των θανάτων να παραμένει στους 9.325, όπως δείχνει η σχετική καταμέτρηση.
 
Εξάλλου, οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας κατέγραψαν χθες 7.071 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, από 8.550, το Σάββατο και 8.975 την Παρασκευή.
 
Ο αριθμός των περιστατικών που καταγράφηκαν την Παρασκευή ήταν ένα νέο ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων στη χώρα. Ο αριθμός των νοσηλευομένων από την ασθένεια τις τελευταίες επτά ημέρες έφθασε τους 1.704, εκ των οποίων 288 νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας.
 
Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που έχουν πεθάνει από την COVID-19 αυξήθηκε κατά 3 και έφθασε τους 30.701, και ο συνολικός αριθμός των περιστατικών μόλυνσης ανήλθε στα 324.777.
 
Η Γαλλία πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα νοσηλευθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας τις ερχόμενες δύο εβδομάδες, αντανακλώντας μια αναζωπύρωση των μολύνσεων από COVID-19 τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.
 
Στο μεταξύ, η Κορσική θεωρείται από σήμερα κόκκινη ζώνη "ενεργού κυκλοφορίας του ιού" όπως και άλλα πέντε διαμερίσματα στη Γαλλία, και θα πρέπει τα μπαρ να κλείνουν τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Πασκάλ Λελάρζ. Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης χθες κατατάσσει τα δύο διαμερίσματα που αποτελούν το γαλλικό νησί της Μεσογείου στην κόκκινη ζώνη, όπως και άλλα πέντε γαλλικά διαμερίσματα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να υιοθετηθούν ενισχυμένα μέτρα κατά του ιού.
 
Επίσης, στην Ιταλία, τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου υγείας της Ρώμης, είναι 1.297. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
 
Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η μείωση των περιστατικών και των νεκρών προφανώς οφείλεται και στο ότι χθες έγιναν τριάντα χιλιάδες λιγότερα τεστ ανίχνευσης του ιού, σε σχέση με προχθές.
 
Στις μονάδες εντατικής θεραπείας των ιταλικών νοσοκομείων έχουν εισαχθεί, συνολικά, 133 ασθενείς, δώδεκα περισσότεροι από προχθές. Στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται χίλιοι εξακόσιοι ογδόντα τρεις ασθενείς (εξήντα τρεις περισσότεροι από χθες), ενώ σε κατ` οίκον περιορισμό έχουν τεθεί τριάντα χιλιάδες διακόσιοι εξήντα δυο άνθρωποι. Δηλαδή, 884 περισσότεροι από προχθές.

Εξάλλου, η απότομη αύξηση των περιστατικών COVID-19 στη Βρετανία που κατέγραψε 2.988 νέες μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες, τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων μέσα σε μία ημέρα από τον Μάιο, είναι "ανησυχητική", δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, αν και πρόσθεσε ότι η πλειονότητα είναι νεώτεροι άνθρωποι.

"Η αύξηση στον αριθμό των περιστατικών που είδαμε σήμερα είναι ανησυχητική", είπε. "Τα περιστατικά είναι μεταξύ νεώτερων ανθρώπων, αλλά έχουμε δει και σε άλλες χώρες στον κόσμο και στην Ευρώπη αυτού του είδους την αύξηση των περιστατικών μεταξύ των νεώτερων ανθρώπων που οδηγεί σε μια αύξηση συνολικά στον πληθυσμό". Είπε πως όλοι πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης για να εμποδίσουν την εξάπλωση των μολύνσεων.

Η τάση στον ημερήσιο αριθμό μολύνσεων άρχισε να αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες, αν και ο αριθμός των ασθενών που εισάγονται στο νοσοκομείο και των νεκρών από COVID-19 παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα. Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν δύο θάνατοι, οι οποίο επήλθαν 28 ημέρες έπειτα από ένα θετικό στην COVID-19 τεστ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 41.551.

Επίσης, στην Τουρκία, σχεδόν το 40% των ανθρώπων που μολύνθηκαν με τον κορωνοϊό τον Αύγουστο ήταν μεταξύ 20-40 ετών, δήλωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά κατά την καθημερινή ενημέρωση της πορείας της πανδημίας στη χώρα.
 
Όπως ανέφερε, μέσα σε 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.578 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων που έχουν διαγνωστεί να ανέρχεται σε 279.806.
 
Το ίδιο διάστημα 53 ασθενείς υπέκυψαν στην Covid-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 6.673 ως αυτό το στάδιο. Η υψηλότερη εβδομαδιαία αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων καταγράφηκε στις επαρχίες Βαν, Καραμάν, Ερζίντζαν, Τσανκιρί και Καισάρεια, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας.
 
Στο μεταξύ, το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμη 447 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της Covid-19 και 14.521 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
 
Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη γιγαντιαία λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων ανήλθε σε 126.650 νεκρούς, ενώ το σύνολο των μολύνσεων ανέρχεται σε 4,14 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου. Η Βραζιλία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του κορωνοϊού, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, σε απόλυτα μεγέθη - τόσο όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων, όσο και αυτόν των μολύνσεων.
 
Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 232 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.614 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
 
Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ανέρχεται πλέον σε 67.558 νεκρούς επί συνόλου 634.023 μολύνσεων. Η μεξικανική κυβέρνηση έχει σημειώσει επανειλημμένα πως ο αριθμός των μολύνσεων είναι στην πραγματικότητα μάλλον πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.
 
Τέλος, στην ηπειρωτική Κίνα εντοπίστηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες δώδεκα νέα κρούσματα κορωνοϊού, δύο περισσότερα από την προηγουμένη, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας.
 
Σύμφωνα με την Επιτροπή, όλα τα νέα κρούσματα ήταν "εισαγόμενα", κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.
 
Πρόκειται για την 22η συνεχόμενη ημέρα που δεν διαγνώστηκε καμία περίπτωση εντόπιας μετάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα, σύμφωνα με τις αρχές.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top