ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Επιστρέφουν στα θρανία πέραν των 107 χιλιάδων μαθητών - Επί ποδός λειτουργοί του Υπ. Παιδείας και σχολικές Εφορείες

ΚΥΠΡΟΣ: Επιστρέφουν στα θρανία πέραν των 107 χιλιάδων μαθητών - Επί ποδός λειτουργοί του Υπ. Παιδείας και σχολικές Εφορείες

Στα θρανία επιστρέφουν το πρωί της Δευτέρας (14/09), πέραν των 107 χιλιάδων μαθητών σε δημοτική και Μέση εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 07:45 με εξαίρεση τα 'πρωτάκια', τα οποία θα προσέλθουν στα σχολεία στις 09:30 προκειμένου να μπορέσουν οι γονείς που το επιθυμούν, να τα συνοδεύσουν. Επί ποδός βρίσκονται λειτουργοί του Υπουργείου Παιδείας και οι σχολικές Εφορείες για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν.

Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά, αφού η διεξαγωγή των μαθημάτων θα γίνει υπό πρωτόγνορες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από πλευράς Υπουργείο Παιδείας γίνεται λόγος για πλήρη ετοιμότητα των σχολικών μονάδων για να υποδεχτούν τους μαθητές. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha το βράδυ της Κυριακής (13/09), ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι 'αυτή τη φορά όπως και τον περασμένο Μάιο τα σχολεία είναι έτοιμα'. 

Πέραν τούτου, όπως ενημέρωσε το Υπουργείο, η στελέχωση στα σχολεία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, με το ποσοστό κάλυψης των θέσεων να ανέρχεται στο 99%.

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών, Ντίνος Έλληνας, ανέφερε στο ότι'τα σχολεία είναι έτοιμα. Έχει γίνει ο διαχωρισμός των θρανίων και σταδιακά θα ολοκληρωθεί η διαδικασία με τα μονοθέσια θρανία'. 

Όσον αφορά τα μέτρα που ισχύουν σε δημοτική και μέση εκπαίδευση για μαθητές και εκπαιδευτικούς, μπορείτε να δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top