ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Για έξι μέρες στα αστυνομικά κελιά οι έξι χούλιγκαν

Για έξι μέρες στα αστυνομικά κελιά οι έξι χούλιγκαν

Διάταγμα έξι ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, εναντίον των έξι νεαρών ηλικίας από 16 μέχρι 23 χρόνων από Λάρνακα και Λευκωσία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, ληστείας, συμπλοκής και επίθεσης, συμμετοχής σε οχλαγωγία, κακόβουλης ζημιάς, κατοχής επιθετικών οργάνων και ανησυχίας, αδικήματα που διαπράχθηκαν χθες Σάββατο 25 Απριλίου στη Λάρνακα.

Η διαδικασία προσωποκράτησης των έξι νεαρών στο Δικαστήριο διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο χθες λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα 200 περίπου οπαδοί του ΑΠΟΕΛ που βρισκόταν συγκεντρωμένη στο οίκημα του ΣΥΦΙ της ομάδας τους, άρχισαν να ρίχνουν γυάλινα μπουκάλια μπύρας, πέτρες, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ εναντίον αυτοκινητοπομπής με οπαδούς της Ανόρθωσης που βρισκόταν στον κυκλικό κόμβο του λιμανιού της Λάρνακας και μετέβαιναν στο γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για να παρακολουθήσουν τον αγώνα Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ.

Οι οπαδοί της Ανόρθωσης βγήκαν από τα αυτοκίνητα τους και κρατώντας ξύλα άρχισαν να ρίχνουν εναντίον των οπαδών του ΑΠΟΕΛ διάφορα αντικείμενα. Μέλη της Αστυνομίας που βρίσκονταν στη περιοχή κατέστειλαν τα επεισόδια συνέλαβαν τρία άτομα και οι οπαδοί της Ανόρθωσης αναχώρησαν από τη περιοχή με προορισμό το γήπεδο.

Δημοσιογράφος του ΡΙΚ που μετέβη στην περιοχή μαζί με εικονολήπτη για να καλύψει τα επεισόδια, δέχθηκαν επίθεση από 15 περίπου οπαδούς του ΑΠΟΕΛ που βρίσκονταν έξω από το οίκημα του ΣΥΦΙ της ομάδας τους στο κυκλικό κόμβο του λιμανιού. Οι οπαδοί περικύκλωσαν το αυτοκίνητο του εικονολήπτη και άρχισαν να το κτυπούν με τα χέρια και τα πόδια τους προκαλώντας ζημιές άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας. Ταυτόχρονα προσπαθούσαν να τραβήξουν με τη βία έξω από το όχημα τη δημοσιογράφο και τον κινηματογραφιστή.

Σε κάποια στιγμή ο κινηματογραφιστής δέχθηκε επίθεση με γυάλινο μπουκάλι στο κεφάλι ενώ άλλο άτομο πήρε από τα χέρια της δημοσιογράφου τη βιντεοκάμερα αξίας δέκα περίπου χιλιάδων ευρώ και απομακρύνθηκε από τη περιοχή. Άλλο άτομο κατάφερε να πάρει από τα χέρια της δημοσιογράφου το κινητό της τηλέφωνο αξίας 150 ευρώ με το οποίο προσπάθησε να καλέσει την Αστυνομία.

Όταν τα δύο άτομα κατέβηκαν από το αυτοκίνητο η δημοσιογράφος εντόπισε στο δρόμο σπασμένο το κινητό της τηλέφωνο. Η δημοσιογράφος και ο κινηματογραφιστής μετέβησαν στην Αστυνομία για κατάθεση ενώ στη συνέχεια ο άνδρας μετέβη στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε ότι έφερε κεφαλοαιμάτωμα αριστερού τριχωτού και γραμμοειδή εκδορά στην αριστερή τραχηλική ή χώρα.

Πολίτες αλλά και αστυνομικοί αναγνώρισαν και συνέλαβαν τρία άτομα τα οποία συμμετείχαν στα επεισόδια, μεταξύ των οποίων και το άτομο που πήρε την βιντεοκάμερα του ΡΙΚ, η οποία εντοπίστηκε τελικά πίσω από το οίκημα του ΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ. Οι ζημιές στην βιντεοκάμερα δεν έχουν ακόμα υπολογιστεί.

Αργότερα συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα άλλα τρία άτομα ενώ όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο θα ληφθούν καταθέσεις από τους έξι συνολικά υπόπτους και θα διερευνηθούν οι ισχυρισμοί τους, θα ληφθούν καταθέσεις από θαμώνες καφενείου και περιπτέρου που βρίσκονται κοντά στο οίκημα του ΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ και είδαν τα γεγονότα, θα παραληφθούν τα κλειστά κυκλώματα από γειτονικά υποστατικά στα οποία φαίνονται τα επεισόδια ενώ το υλικό της βιντεοκάμερας θα σταλεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας για τις απαραίτητες έρευνες και εξετάσεις.

Η Αστυνομία αναμένει ότι μετά την αξιολόγηση του περιεχομένου της βιντεοκάμερας θα υπάρξουν και άλλες συλλήψεις ενώ στην ΑΔΕ Λάρνακας λαμβάνονται συνεχώς νέες πληροφορίες για τα επεισόδια.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top