ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτη αλλαγή: Πώς ένα παχουλό κορίτσι μεταμορφώθηκε σε ξανθιά καλλονή

Απίστευτη αλλαγή: Πώς ένα παχουλό κορίτσι μεταμορφώθηκε σε ξανθιά καλλονή

Δείτε πώς ένα υπέρβαρο κορίτσι μεταμορφώθηκε σε ξανθιά καλλονή και food blogger, η οποία μοιράζεται τα μυστικά της διατροφής της και ετοιμάζεται να εκδώσει βιβλίο.

Κι όμως, αυτό κορίτσι στα αριστερά και η κοπέλα στα δεξιά της φωτογραφίας είναι το ίδιο πρόσωπο! Σε ηλικία 20 ετών ζύγιζε πάνω από 100 κιλά, τα οποία πήρε μετά τον θάνατο της αδελφής της. Άρχισε να τρώει για να ξεπεράσει τη θλίψη της αλλά το αποτέλεσμα ήταν να γίνει υπέρβαρη.

Επί 12 χρόνια, η Marlies Hartmann προσπαθούσε να αδυνατίσει, δοκίμασε κάθε δίαιτα και έφτασε μέχρι το σημείο να παίρνει χάπια αδυνατίσματος χωρίς συνταγή γιατρού.

Σήμερα, στα 32 της η νεαρή έχει χάσει περίπου 40 κιλά, χάρη σε μια νέα, υγιή, θεραπευτική αγωγή, ενώ ενθαρρύνει και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, μέσω του blog της.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, η Marlies άνοιξε λογαριασμό στο Instagram όπου έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 12.500 followers.

Βλέποντας κανείς τα ξανθά μαλλιά της, τους κοιλιακούς της και το κορμί της με το μπικίνι, είναι δύσκολο να πιστέψει ότι αυτή η κοπέλα ήταν κάποτε παχύσαρκη.

Εκανε για πρώτη φορά δίαιτα στα 8 της

Η Marlies Hartmann κατάφερε το στόχο της μέσα από μια διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Οπως εξομολογείται η ίδια, ήταν παχουλή από μικρή και έκανε την πρώτη της δίαιτα στα 8 της χρόνια.

«Εκανα για πρώτη φορά δίαιτα σε ηλικία 8 ετών», λέει η νεαρή γυναίκα όταν ο γιατρός της είπε να τρώει φαγητά για διαβητικούς. Κονσέρβες τόνου, τυρί κότατζ, φρούτα και λαχανικά. «Τότε κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά με εμένα» είπε στη DailyMail.

Σε αυτή την τρυφερή ηλικία συνειδητοποίησε για πρώτη φορά στη ζωή της ότι έπρεπε να κάνει δίαιτα.

Στην οικογένειά της, αγαπούσαν τα παχυντικά φαγητά, με αποτέλεσμα να παίρνει συνεχώς βάρος.

Ωστόσο, ήταν 10 ετών όταν άρχισε να τρώει πραγματικά. Ήταν τότε που η αδελφή της σκοτώθηκε σε ηλικία 22 ετών σε ατύχημα με τη μοτοσυκλέτα.

Λίγο αργότερα η οικογένειά της μετακόμισε από το Ιλινόις στη Γιούτα.

Επειδή η Marlies δεν μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση, άρχισε να τρώει ανεξέλεγκτα.

Μέχρι την ηλικία των 13 ετών, το βάρος της είχε αυξηθεί επικίνδυνα.

Ετρωγε, δεν είχε φίλους, και σταδιακά από ένα αφράτο κορίτσι έγινε υπέρβαρη. Απελπισμένη, απευθύνθηκε σε γιατρούς, έκανε ότι διαθέσιμη δίαιτα μπορούσε αλλά δεν κατάφερε τίποτα παρά να παχύνει ακόμα περισσότερο.

Θυμάται ότι την 11η Σεπτεμβρίου είχε φτάσει τα 100 κιλά και ίσως παραπάνω.

Το 2002, διάβασε ένα άρθρο στο περιοδικό Shape με μια διατροφή 1.200 θερμίδων.

Ετσι, παράτησε τα μόκα λάτε της, τις σαλάτες του καίσαρα και τα νάτσος με τυριά, και άρχιε να τρώει σούπες και ελαφριές σαλάτες.

Μέσα σε 5 μήνες είχε χάσει πάνω από 5 κιλά.

Η ελαφριά, υγιεινή διατροφή την βοήθησε να αλλάξει τον εαυτό της. Μαγείρευε και δεν έτρωγε έτοιμο φαγητό και άρχισε γυμναστική – τρέξιμο και περπάτημα.

Το 2005 ήταν 67 κιλά και συνέχισε να χάνει βάρος, ακόμα και μετά τη γέννηση της κόρης της, το 2009.

Οταν χώρισε από τον άνδρα της, φοβήθηκε μήπως το ξαναρίξει στο φαγητό αλλά δεν το έκανε.

Το 2014 έγινε blogger υγιεινής διατροφής και σήμερα ετοιμάζει βιβλίο συνταγών με όλα τα μυστικά της διατροφής της, τις οποίες μοιράζεται στο blog της. Και όπως λέει η ίδια, μπορείτε να αδυνατίσετε τρώγοντας σπιτικές σούπες, σαλάτες, γιαούρτι, τηγανίτες, μπισκότα και τσιζκέικ, σούσι, πίτσα και ζυμαρικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top