ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η έναρξη διαλόγου Ελλάδας - Τουρκίας και η αναβολή της Συνόδου Κορυφής στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η έναρξη διαλόγου Ελλάδας - Τουρκίας και η αναβολή της Συνόδου Κορυφής στο επίκεντρο

H ανακοίνωση για έναρξη διαλόγου Ελλάδας-Τουρκίας υπό το φως και των αποτελεσμάτων του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και η αναβολή της Συνόδου Κορυφής λόγω κορωνοϊού είναι τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Τετάρτη (23/09).

Αναφορά γίνεται στα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού και στις ανησυχίες από τα clusters, στις ανακοινώσεις για νέα σχέδια για άνεργους, στο τελεσίγραφο για μετακίνηση των υποστατικών πετρελαιοειδών από την Λάρνακα, ο συνεχιζόμενος σάλος για τις πολιτογραφήσεις και η ολοκλήρωση της επίσκεψης της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στην Κύπρο.
 
Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ραγδαίες εξελίξεις» και γράφει πως Ελλάδα-Τουρκία αρχίζουν διάλογο στη σκιά νέας τουρκικής Navtex. Αλλού αναφέρει ότι επικρατεί προβληματισμός από τις αλυσίδες επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ότι η Λάρνακα είναι στα χνάρια της Λεμεσού. Η «Α» αλλού γράφει για κόντρα Οδυσσέα -Νουρή στα ύψη για τους φακέλους για τις πολιτογραφήσεις.
 
«Ξεκινούν διάλογο και η Κύπρος…τις κυρώσεις της» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει πως Αθήνα-Άγκυρα συμφώνησαν σε διερευνητικές επαφές και ότι η Λευκωσία επιμένει σε επέκταση της λίστας κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για ‘σφύριγμα’ του Υπουργείου Υγείας στη Νέα Σαλαμίνα για τα 20 κρούσματα. Επίσης ο «Π» γράφει πως δειγματοληπτικοί έλεγχοι απέδειξαν ότι για 2.000 επιχειρήσεις δεν δικαιολογείτο η αναστολή εργασιών κατά την πανδημία και προβλέπονται πρόστιμα και ποινές φυλάκισης.
 
Με τίτλο στο κύριό του θέμα «Παράταση στην αγωνία» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει ότι Ελλάδα και Τουρκία ανακοίνωσαν την έναρξη διαλόγου και η Άγκυρα εξέδωσε μια ακόμη Navtex ενώ αναβλήθηκε η Σύνοδος Κορυφής. Αλλού προβάλλεται η επίσκεψη της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στην Πράσινη Γραμμή. Επίσης ο «Φ» αναφέρει  ότι οι Κεντρικές Φυλακές θα προβληθούν σε σειρά του Netflix για τις φυλακές ανά το παγκόσμιο.
 
Κάτω από τον τίτλο «Τα βρήκαν για διάλογο Ελλάδα-Τουρκία» στεγάζει το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που γράφει πως το διπλωματικό παρασκήνιο και η πρωτοβουλία της Γερμανίας οδήγησαν σε συμφωνία για έναρξη διαλόγου. Αλλού προβάλλει την περιοδεία του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού σε Αγία Νάπα-Πρωταρά και τα προβλήματα των μικρομεσαίων. Επίσης η «Χ» αναφέρεται σε δύο αλυσίδες κορωνοϊού στη Λάρνακα.
 
«Αναβάλλεται η κρίσιμη Σύνοδος των ηγετών της ΕΕ» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ που γράφει ότι αναβλήθηκε η Σύνοδος Κορυφής για 1-2 Οκτωβρίου και ότι ο Ερντογάν εισηγείται συνάντηση όλων των μεσογειακών κρατών με συμμετοχή και των Τ/κ. Η εφημερίδα σε άλλο θέμα αναφέρεται στα νέα σχέδια για στήριξη ανέργων που πάνε Υπουργικό την άλλη βδομάδα. Επίσης γράφει για αντεπίθεση του Δημάρχου Πάφου σε σχέση με κατηγορίες για τ/κ περιουσίες.

Η "Καθημερινή" δεν παραλήφθηκε στο ΚΥΠΕ μέχρι την ώρα που ετοιμαζόταν η Επισκόπηση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top