ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Επίσκεψη Πομπέο, πολιτογραφήσεις, δηλώσεις Άντρου Κυπριανού και συγκρούσεις Αρμενίας - Αζερμπαιτζάν στα πρωτοσέλιδα

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Επίσκεψη Πομπέο, πολιτογραφήσεις, δηλώσεις Άντρου Κυπριανού και συγκρούσεις Αρμενίας - Αζερμπαιτζάν στα πρωτοσέλιδα

Η επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα και τα μηνύματα που στάλθηκαν προς την Άγκυρα, η πρόθεση για ανάκληση διαβατηρίων στη βάση των ευρημάτων της επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις, οι δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ για αδιέξοδα που οδήγησε την Κύπρο η Κυβέρνηση, οι συγκρούσεις μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας και τα σοβαρά προβλήματα στον τομέα της υγείας, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων. 

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μηνύματα προς Τουρκία», γράφει πως μηνύματα προς Τουρκία έστειλε με την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο Μάικ Πομπέο με το πιο ισχυρό να είναι, όπως μετέδωσαν οι Times, η έναρξη συζήτησης για τη μετεγκατάσταση στη Σούδα της Κρήτης αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού από την αεροπορική βάση στο Ιντσιρλίκ Τουρκίας. Αλλού, γράφει πως δεν φαίνεται ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης και Παρασκευής για τις παράνομες ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ. Σε άλλο της θέμα γράφει πως δεκαεπτά είναι τα περιστατικά COVID-19, τα περισσότερα από τους ελέγχους σε Λάρνακα και από ιχνηλατήσεις.
 
Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Το Υπουργικό ανακαλεί 19 πολιτογραφήσεις» γράφει για πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή στη βάση των ευρημάτων της Επιτροπής Καλογήρου με την οποία θα ξεκινήσει διαδικασία ανάκλησης διαβατηρίων για επτά «επενδυτές» και δώδεκα μέλη των οικογενειών τους. Αλλού, γράφει πως το μήνυμα πως οι διαφορές για τις θαλάσσιες ζώνες θα πρέπει να επιλύονται μέσω διαλόγου, συμφωνιών και συνομιλιών έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο. Σε άλλο του θέμα γράφει για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και πως γίνεται μεγάλη μάχη ανάμεσα στα κόμματα του κεντρώου χώρου με τις διεργασίες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
 
Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «3+1 μηνύματα από τον Πομπέο», γράφει για τα τρία συν ένα μηνύματα που στέλνει προς την κατεύθυνση της Άγκυρας η επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως η κοινή δήλωση με Δένδια περιείχε αναφορές που ενοχλούν τα μέγιστα τον Ερντογάν.  Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει ότι φλέγεται ο Καύκασος και προκαλεί παγκόσμια ανησυχία. Αλλού, γράφει πως παρέλυσε η έλευση ξένων εργατών από τρίτες χώρες, λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό και την καραντίνα που επιβάλλεται.
 
Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εγκλώβισαν την Κύπρο σε αδιέξοδα», γράφει πως οι κυβερνώντες έχουν εγκλωβίσει την Κύπρο σε διλήμματα και αδιέξοδα, όπως κατήγγειλε χθες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, μιλώντας σε εκδήλωση στη Λεμεσό για την επέτειο ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλού, γράφει πως οι διάτρητες διαδικασίες ελέγχου και η αδιαφάνεια ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν στο φαγοπότι των «χρυσών» διαβατηρίων. Σε άλλο της θέμα γράφει για τραγική στασιμότητα στην υιοθέτηση πρωτοκόλλων συνεργασίας μεταξύ των κρατικών υπηρεσιών και των ΜΚΟ.
 
Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δεκάδες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις», γράφει πως οι συγκρούσεις ανάμεσα σε Αζερμπαϊτζάν και των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ κλιμακώθηκαν τη Δευτέρα με αποτέλεσμα 29 άνθρωποι να σκοτωθούν και δεκάδες να τραυματιστούν. Αλλού, γράφει για έρευνα που διέταξε ο Υπουργός Υγείας για μια καταγγελία ότι ιδιωτικό νοσοκομείο διέκοψε την εγχείρηση ασθενούς του ΓεΣΥ γιατί χρειάζονταν το δωμάτιο. Σε άλλο της θέμα γράφει πως γύπας βρέθηκε εξαντλημένος στην Κύπρο και του δόθηκε από τους ειδικούς η κατάλληλη βοήθεια.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top