ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζητά σκάφος/ασθενοφόρο ο Βουλευτής Πάφου Ηλίας Μυριάνθους μετά το ατύχημα στον Ακάμα

Ζητά σκάφος/ασθενοφόρο ο Βουλευτής Πάφου Ηλίας Μυριάνθους μετά το ατύχημα στον Ακάμα

Εγείρει θέμα για μεταφορά πολυτραυματιών από Ακάμα ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Πάφου Ηλίας Μυριάνθους

Αναφορικά με το τελευταίο πολύ σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2020 στον Ακάμα και όταν τετράτροχη μοτοσυκλέτα έπεσε σε γκρεμό, αλλά και σε σχέση με παρόμοια προηγούμενα ατυχήματα στην συγκεκριμένη περιοχή, υπάρχει έντονη ανησυχία ως προς τον τρόπο διάσωσης των πολυτραυματίων, αλλά και για τον χρόνο που μεσολαβεί μέχρι την παραλαβή τους, προσθέτει.

Η ιδιομορφία της ευρύτερης περιοχής της χερσόνησου του Ακάμα, σε συνδυασμό με την αυξημένη επισκεψιμότητα που υπάρχει κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αυξάνουν τις πιθανότητες για ατυχήματα τόσο στην θάλασσα.

Συγκεκριμένα με βάση επίσημα στοιχεία του Τμήματος Δασών και της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, κατά το 2017 επισκέφθηκαν τον Ακάμα 800.000 τουρίστες. Άρα πολύ εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος.

Ως εκ τούτου, η μεταφορά πολυτραυματιών μετά από σοβαρά ατυχήματα (ειδικά όταν είναι από την πλευρά της θάλασσας), καθώς και ο χρόνος και ο τρόπος της διακομιδής για την παραλαβή των τραυματιών, είναι πολύ σημαντικός και κρίσιμος που θα πρέπει να γίνεται γρήγορα και με ασφάλεια.

Προς τον σκοπό αυτό, κρίνεται σημαντικό να υπάρχει ένα ταχύπλοο σκάφος που θα είναι εξοπλισμένο με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό (εξοπλισμός που υπάρχει σε ασθενοφόρα) και το οποίο ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί για τις ανάγκες της περιοχής .

Αναμφίβολα η υποστήριξη που παρέχει μέχρι σήμερα η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία του Λατσιού είναι σημαντική, παρόλα αυτά, επιβάλλεται η αντιμετώπιση τέτοιων ατυχημάτων με πολύ πιο αναβαθμισμένα μέσα διάσωσης .

Ως εκ τούτου, ερωτάται το Αρμόδιο Υπουργείο να ενημερώσει το Σώμα της Βουλής για το πως σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top