ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το άνοιγμα των Βαρωσίων από τους Τούρκους στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το άνοιγμα των Βαρωσίων από τους Τούρκους στο επίκεντρο

Η ανακοίνωση από την Τουρκία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του «πρωθυπουργού» των κατεχομένων Ερσίν Τατάρ για άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων την Πέμπτη, και οι αντιδράσεις που αυτή προκάλεσε, είναι το μοναδικό βασικό θέμα που προβάλουν πρωτοσέλιδα όλες οι εφημερίδες την Τετάρτη (07/10).

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Η Αμμόχωστος προεκλογικό δώρο Ερντογάν σε Τατάρ» γράφει πως σε πανηγυρική φιέστα στην Άγκυρα οι Τούρκοι ανακοίνωσαν άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων παραμονές των «εκλογών» στα κατεχόμενα. Αλλού προβάλει έρευνα σύμφωνα με την οποία οκτώ στους δέκα Κύπριους χαρακτηρίζουν καλή την υγεία τους. Η «Α» αναφέρει επίσης πως η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου προειδοποίησε τις επιχειρήσεις για απολύσεις εργαζομένων.
 
«Στην κάλπη των ΄εκλογών΄ και το Βαρώσι» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει πως η κίνηση Ερντογάν – Τατάρ προκαλεί αντιδράσεις και ναρκοθετεί τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στην Ολομέλεια της Βουλής οδηγείται νομοσχέδιο που παρατείνει μέχρι τις 31 Μαρτίου την εξουσία της Υπουργού Εργασίας για έκτακτα μέτρα στήριξης εργαζομένων, αυτοεργοδοτούμενων και επιχειρήσεων. Επίσης ο «Π» αναφέρεται σε «τρικούβερτο παφίτικο καβγά» στην Βουλή μεταξύ του βουλευτή του ΔΗΣΥ Κώστα Κωνσταντίνου και του δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος για τις τουρκοκυπριακές περιουσίες.
 
«Έκανε αρχή από την παραλία» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» που αναφέρει ότι το άνοιγμα της παραλίας στην περιοχής των Βαρωσίων την Πέμπτη που ανακοίνωσαν από την Άγκυρα Ερντογάν και Τατάρ φαίνεται ότι αποτελεί το πρώτο βήμα προς το άνοιγμα του κλειστού τμήματος της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Ο «Φ» σε άλλο θέμα προβάλει συνέντευξη στην εφημερίδα της Επιτρόπου Μετανάστευσης της ΕΕ Ίλβα Γιόχανσον που αναφέρεται στο μεταναστευτικό και στην ανάγκη να ενισχυθούν χώρες στην πρώτη γραμμή, όπως η Κύπρος. Αλλού γράφει ότι €576 εκ. δαπάνησε ο ΟΑΥ από την πρώτη μέρα εφαρμογής του ΓεΣΥ μέχρι και την 31η Αυγούστου του 2020.
 
Κάτω από τον τίτλο «Πίσω στο διάλογο για αποτροπή τετελεσμένων» στεγάζει το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που γράφει ότι την αποφυγή μονομερών ενεργειών που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την επιστροφή στο διάλογο, σημειώνει ο ΓΓ του ΟΗΕ στην αντίδραση του για την τουρκική ενέργεια στο Βαρώσι. Αλλού γράφει για δραματική αύξηση των ανέργων κατά 81% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα δείχνουν τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας. Επίσης η «Χ» γράφει ότι δεν αποκλείεται και τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού.
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail’’ με τίτλο «Η παραλία των Βαρωσίων ανοίγει την Πέμπτη» γράφει ότι ο Τ/κ «πρωθυπουργός» δήλωσε ύστερα από συνάντηση του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, στην Τουρκία, θα επανανοίξει περιοχή της παραλίας στα Βαρώσια, προκαλώντας ευρεία καταδίκη. Αλλού, αναφέρει ότι μετά τα ρεκόρ τον Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, καταγράφει και ο Οκτώβριος τις ποιο ζεστές ημέρες, ιστορικά. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρει ότι η Κύπρος και ο Λίβανος αυξάνουν τις ενέργειες τους ενάντια στους παράνομους μετανάστες.
 
Η "Καθημερινή" δεν παραλήφθηκε στο ΚΥΠΕ μέχρι την ώρα που ετοιμαζόταν η Επισκόπηση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top