ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εξέλιξη με τον «Κύπριο τζιχαντιστή» - Του καταλογίζουν φρικτές πράξεις

Εξέλιξη με τον «Κύπριο τζιχαντιστή» - Του καταλογίζουν φρικτές πράξεις

Δύο τρομοκράτες του ISIS που ανήκαν στην λεγόμενη ομάδα «Βeatles»  και φέρονται  να συμμετείχαν στα βασανιστήρια και τις δολοφονίες πολλών δυτικών ομήρων, συμπεριλαμβανομένου του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλι θα εκδοθούν στις ΗΠΑ τις επόμενες μέρες για να έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη αναφέρεται σε δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο.

Πρόκειται για  τον El Shafee Elsheikh και τον Αγγλοκύπριο Alexanda Kotey (με πατέρα από την Γκάνα και μητέρα από την Κύπρο). O 35χρονος που είχε το προσωνύμιο «Ringo» και πέταξε με άλλους τρεις Βρετανούς, μεταξύ αυτών και του γνωστού ως «Jihadi John» στη Συρία κάνοντας βασανιστήρια και σκοτώνοντας σε πολλές περιπτώσεις «δυτικούς ομήρους» συνελήφθη από κουρδικές δυνάμεις το 2018 και μέχρι σήμερα κρατέιτο σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Σύμφωνα με την Daily Mail οι δύο τους αναμένεται κάνουν την πρώτη τους δικαστική εμφάνιση το απόγευμα της Τετάρτης 7/10 στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια, δήλωσε αξιωματούχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο Associated Press.

Οι δύο τρομοκράτες του ISIS κατηγορούνται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη δολοφονία τουλάχιστον είκοσι ομήρων, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών James Foley, Steven Sotloff, Peter Kassig και Kayla Mueller, και τουλάχιστον οκτώ άλλων ομήρων από διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τόσο ο Αγγλοκύπριος όσο και ο δεύτερος κατηγορούμενος ισχυρίζονται ότι συμμετείχαν σε βασανιστήρια αλλά ότι δεν έλαβαν μέρος στις εκτελέσεις των ομήρων.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Κotey ενήργησε ως στρατολόγος του Ισλαμικού Κράτους και πιθανότατα ασχολήθηκε με τις εκτελέσεις των ομήρων και τις εξαιρετικά σκληρές μεθόδους βασανιστηρίων όπως το ηλεκτρικό σοκ.

Η αναμενόμενη εμφάνιση των δύο ενώπιον Δικαστηρίου είναι ένα ορόσημο σε μια χρόνια προσπάθεια των αμερικανικών αρχών να οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης μέλη του ISIS που προέβησαν σε φρικτά βασανιστήρια και προκάλεσαν τον θάνατο Αμερικανών εργαζομένων, δημοσιογράφων και άλλων ομήρων στη Συρία.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top