ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το νέο ρεπορτάζ του Al Jazeera, τα κρούσματα κορωνοϊού και οι εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το νέο ρεπορτάζ του Al Jazeera, τα κρούσματα κορωνοϊού και οι εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο στο επίκεντρο

Το νέο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera για το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα που ετοιμάστηκε με τη χρήση κρυφών καμερών και η αναταραχή που έχει προκαλέσει, η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για Λευκωσία και Λεμεσό, οι επισκέψεις του Γερμανού ΥΠΕΞ σε Λευκωσία και Αθήνα, η επιστροφή του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο και οι διεργασίες στα κατεχόμενα ενόψει του δεύτερου γύρου της ψηφοφορίας για ανάδειξη του νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Ερχιουρμάν στηρίζει Ακιντζί, αλλά η μάχη είναι αμφίρροπη» γράφει πως την υποψηφιότητα του Μουσταφά Ακιντζί θα στηρίξει το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα στο β’ γύρο των «προεδρικών» εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή στα κατεχόμενα. Αλλού αναφέρει πως σφίγγουν τα λουριά για τον κορωνοϊό και πως χθες ανακοινώθηκαν άλλα 41 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19. Επίσης γράφει για νέο συναγερμό από την επιστροφή του Oruc Reis.
 
Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Μονόδρομος η παραίτηση Δ. Συλλούρη» αναφέρεται στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera με πρωταγωνιστές τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ Χριστάκη Τζιοβάνη. Αλλού αναφέρεται στις επισκέψεις του Γερμανού ΥΠΕΞ σε Λευκωσία και Αθήνα και στην ακύρωση της επίσκεψής του στην Τουρκία. Επίσης γράφει για τα νέα μέτρα σε Λευκωσία και Λεμεσό για αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
 
«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Νέα βόμβα για τα διαβατήρια» γράφει πως πολιτική ταραχή προκάλεσε το νέο βίντεο του Al Jazeera για την Κύπρο σε σχέση με το πολύκροτο θέμα των πολιτογραφήσεων. Αλλού αναφέρει πως υπό περιορισμό τίθενται Λευκωσία και Λεμεσός λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Επίσης γράφει πως του Μπαρμπαρός δεν εισήλθε στη «δεσμευμένη» από την παράνομη τουρκική NAVTEX περιοχή στα τεμάχια 6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ.
 
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Να σπάσει το απόστημα της διαφθοράς» γράφει πως το ΑΚΕΛ ζητά πλήρη και σε βάθος διερεύνηση όλων των περιπτώσεων και καταλογισμό των ευθυνών, εκεί και όπου υπάρχουν, μετά το νέο δημοσίευμα του Al Jazeera και το βίντεο που αυτό προέβαλε. Επίσης αναφέρει πως μέλη και υποστηρικτές του ΕΛΑΜ ήταν οι δράστες των επεισοδίων στο οδόφραγμα της Δερύνειας την Κυριακή το βράδυ. Αλλού αναφέρεται στα έκτακτα μέτρα σε Λευκωσία και Λεμεσό για τον COVID-19.
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Νέα μέτρα σε Λευκωσία, Λεμεσό» πως 41 νέα περιστατικά κορωνοϊού ανακοινώθηκαν χθες Δευτέρα, και πως η Κυβέρνηση ανακοίνωσε αυστηρούς νεότερους περιορισμούς για κοινωνικές και δημόσιες συγκεντρώσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό. Αλλού γράφει πως ο Πρόεδρος της Βουλής απορρίπτει ότι έκανε κάτι το επιλήψιμο μετά τους νέους ισχυρισμούς του Al Jazeera για το θέμα των διαβατηρίων. Επίσης δημοσιεύει φωτογραφία με δυο εικόνες που αλλοιώθηκαν όταν βάνδαλοι μπήκαν στην εκκλησία Παναγίας Λαμπαδιώτισσας στο Μιτσερό και ζωγράφισαν σύμβολα με σπρέι πάνω στις εικόνες, τις πόρτες και τους σταυρούς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top