ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Άντρας εγκλωβίστηκε σε διαμέρισμα μετά από πυρκαγιά και διασώθηκε από μέλη της Πυροσβεστικής - Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Άντρας εγκλωβίστηκε σε διαμέρισμα μετά από πυρκαγιά και διασώθηκε από μέλη της Πυροσβεστικής - Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Λακατάμια ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (12/10), με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό ενός νεαρού άντρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η ώρα 16.38 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον 1ο όροφο 2οροφης πολυκατοικίας στην Λακατάμια.

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και την Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμό Ακροπόλεως ΄Λοχία Σπύρου Τταντή’, με τα πληρώματα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 17.53.

Μητέρα, ένοικος του εμπλεκόμενου στην πυρκαγιά διαμερίσματος εγκατάλειψε με τα 2 ανήλικα παιδιά της έγκαιρα το διαμέρισμα χωρίς κίνδυνο. Επιπρόσθετα η πλειοψηφία των  ενοικίων εγκατέλειψαν επίσης τα διαμερίσματα τους πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εξαιρουμένου ενός νεαρού άντρα ο οποίος εγκλωβίστηκε λόγω του καπνού και των θερμών αερίων που αναπτύχθηκαν σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου.

Η διάσωση του νεαρού άντρα έγινε με την χρήση πτυσσόμενης κλίμακας μέσω παραθύρου του διαμερίσματος από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Από την πυρκαγιά ένα διαμέρισμα υπέστη εκτεταμένες ζημιές, ενώ αλλά δυο διαμερίσματα επηρεάστηκαν σοβαρά από την φωτιά.

Από τους καπνούς και τα θερμά αέρια επηρεάστηκαν οι κοινόχρηστοι χώροι και όλα τα διαμερίσματα του 2ου ορόφου.

Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα την Τρίτη (12/10).

Φαίνεται εκ πρώτης όψεως η πυρκαγιά να ξεκίνησε από το μπαλκόνι του εμπλεκόμενου στην πυρκαγιά διαμερίσματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διορισμός Εθνικού Συντονιστή - Ποια η αρμοδιότητά του - Πότε αναμένεται να προχωρήσει η μεταρρύθμιση του υπ. Εσωτερικών

Διορισμός Εθνικού Συντονιστή - Ποια η αρμοδιότητά του - Πότε αναμένεται να προχωρήσει η μεταρρύθμιση του υπ. Εσωτερικών

Στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για σύσταση Εθνικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε σήμερα η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κα Ειρήνη Πική, μετά τη συνεδρίαση του Σώματος, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE