ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 'Η Κύπρος βρίσκεται στο δεύτερο κύμα', είπε η Δρ. Κολιού – Τι δηλώνει για το εμβόλιο

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 'Η Κύπρος βρίσκεται στο δεύτερο κύμα', είπε η Δρ. Κολιού – Τι δηλώνει για το εμβόλιο

Για τα ανησυχητικά αποτελέσματα των τελευταίων ημερών στον αριθμό των κρουσμάτων που έγινε ξανά τριψήφιος χθες (Τρίτη 20/10), και για τις δύσκολες επόμενες μέρες που έρχονται μίλησε η Δρ Μαρία Κολιού.

Σε δηλώσεις της στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» το πρωί της Τετάρτης 21/10, η Δρ Κολιού ανέφερε πως είναι πολύ δύσκολο το έργο της ιχνηλάτησης, καθώς μέχρι τώρα ήταν το δυνατό σημείο της Κύπρου για την διαχείριση της πανδημίας, ενώ τώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων είναι τεράστιος δεν βοηθά το έργο.

Για ακόμα μια φορά η Δρ Κολιού έκανε έκκληση προς τα άτομα που βγαίνουν θετικοί να δηλώνουν τα άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή.

Δεν ήταν έκπληξη ο αριθμός των 152 κρουσμάτων την Τρίτη (20/10), καθώς είναι προς εξέλιξη η κατάσταση και θεωρείται σοβαρή, ενώ τόνισε πως πρέπει να είμαστε βοηθητικοί για να μην χειροτερέψουν τα πράγματα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η Δρ Κολιού πλέον ονομάζεται δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Κύπρο καθώς η διασπορά του ιού στην κοινότητα έχει ξεφύγει.

Σημαντικό είναι το γεγονός το ότι τα άτομα που μολύνονται είναι νεαρότερα κάτι που τονίζει πως ο ιός δεν βλέπει ηλικίες.

Δύσκολα θα είναι τα πράγματα όταν ξεκινήσει η περίοδος της γρίπης Α’ καθώς υπάρχει κίνδυνος να γεμίσουν τα νοσηλευτήρια, είπε η Δρ Κολιού.

Τέλος είπε πως όταν βγει το εμβόλιο η κατάσταση θα διορθωθεί, το οποίο αναμένεται αρχές του 2021.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top