ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κρίσιμη μέρα για τις αποφάσεις στο Προεδρικό – Τα πιθανά σενάρια και οι δύο φάσεις των μέτρων

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κρίσιμη μέρα για τις αποφάσεις στο Προεδρικό – Τα πιθανά σενάρια και οι δύο φάσεις των μέτρων

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα λάβει σήμερα αποφάσεις σε σχέση με τα μέτρα για αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και τα όσα θα ισχύσουν και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή από τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Τα μέτρα που θ’ ανακοινωθούν αναμένεται να περιστρέφονται γύρω από δύο παραμέτρους. Τα πρώτα θ’ αφορούν τα μέτρα μέχρι τον Δεκέμβριο (σ.σ. περίπου στα μέσα), ενώ τα δεύτερα θα ισχύουν για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Πρόθεση της επιστημονικής ομάδας είναι ν’ αρχίσει η χαλάρωση στην επαρχία της Πάφου, όπου υπάρχουν σημεία αισθητής βελτίωσης. Η Λεμεσός παράλληλα είναι η πόλη που παρουσίασε το τελευταίο διάστημα τη μεγαλύτερη αύξηση και αναμένεται με αρκετό ενδιαφέρον η απόφαση για επιπρόσθετα ή λιγότερα μέτρα. Οι ειδικοί φαίνεται να προτείνουν τη σταδιακή μείωση των μέτρων στην εν λόγω επαρχία.

Θεωρείται δεδομένο ότι αν δεν υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων σε κάποια επαρχία το επόμενο διάστημα, τα μέτρα που θ’ ανακοινωθούν θα είναι πιο χαλαρά, γι’ αυτό και στο όλο θέμα επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία.

Όσον αφορά τη δεύτερη παράμετρο, στο τραπέζι της επιδημιολογικής ομάδας αναμένεται να βρεθεί και το θέμα του curfew, γεγονός που ενδιαφέρει άμεσα το ευρύ κοινό, λόγω και των διακοπών των Χριστουγέννων.

Το επικρατέστερο πάντως σενάριο, θέλει το curfew να καταργείται και τις συναθροίσεις σε σπίτια και χώρους εστίασης ν’ αυξάνεται από τα δέκα στα είκοσι άτομα, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

tothemaonline.com

The post ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κρίσιμη μέρα για τις αποφάσεις στο Προεδρικό – Τα πιθανά σενάρια και οι δύο φάσεις των μέτρων appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top