ΚΟΣΜΟΣ

7.000 μετανάστες με προορισμό την ΕΕ κρατούνται στη Λιβύη

7.000 μετανάστες με προορισμό την ΕΕ κρατούνται στη Λιβύη

Τουλάχιστον 7000 παράτυποι μετανάστες έχουν συλληφθεί -ενώ προσπαθούσαν να μεταβούν δια της θαλάσσιας οδού στην Ευρώπη- και κρατούνται στη Λιβύη, γνωστοποίησε ένας αξιωματούχος στην Τρίπολη, ενώ απηύθυνε έκκληση για βοήθεια προς τις γειτονικές χώρες αλλά και τις χώρες της Ευρώπης.

Οι μετανάστες αυτοί, η πλειονότητα των οποίων προέρχεται από την Αφρική, συνελήφθησαν στη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Λιβύης, και προτού οι Αρχές τους απελάσουν τους μετέφεραν σε 16 κέντρα κράτησης προσφύγων στη Μιζουράτα που βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης καθώς και σε άλλες περιοχές, διευκρίνισε ο Μοχάμεντ Αμπντελσάλαμ αλ Κουεϊρί, επικεφαλής του τμήματος καταπολέμησης της παράτυπης μετανάστευσης.

Η υπηρεσία αυτή εξαρτάται από την κυβέρνηση που έχει εγκατασταθεί στην Τρίπολη αφότου τον Αύγουστο του 2014 ο συνασπισμός Φάτζρ Λίμπια (Η Αυγή της Λιβύης) κατέλαβε την πρωτεύουσα της χώρας.

Η αναγνωρισμένη από τη διεθνή κοινότητα κυβέρνηση της Λιβύης έχει εγκατασταθεί στο ανατολικό τμήμα της χώρας που έχει βυθιστεί στο χάος μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011.

Τα κέντρα κράτησης στα οποία αναφέρθηκε ο Κουεϊρί βρίσκονται σε περιοχές που ελέγχει η συμμαχία των παραστρατιωτικών οργανώσεων.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top