ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: «Ελπίζουμε ότι τα μέτρα θα αποδώσουν, αλλά σαν να μην το βλέπω εγώ. Είπαμε ένα εκατομμύριο φορές...»

Δρ. Καραγιάννης: «Ελπίζουμε ότι τα μέτρα θα αποδώσουν, αλλά σαν να μην το βλέπω εγώ. Είπαμε ένα εκατομμύριο φορές...»

«Τα μέτρα δεν απέδωσαν επειδή δεν τηρήθηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος της επιστημονικής ομάδας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ «Πρωινή Ενημέρωση».

Παράλληλα, εξήγησε ότι επικρατεί ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών, γι’ αυτό και συνεδριάζει εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο.

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι δεν πρέπει να πλησιάσουμε σε ψηλούς αριθμούς αφού το σύστημα υγείας μας δεν μπορεί ν’ αντέξει αυτή την πίεση.

«Ελπίζουμε ότι τα μέτρα που λάβαμε πριν 10 ημέρες θα αρχίσουν να αποδίδουν, αλλά σαν να μην το βλέπω εγώ, αντιθέτως βλέπω την κατάσταση να επιδεινώνεται περισσότερο και πρέπει ο κόσμος να είναι πολύ προσεκτικός και να εφαρμόζει τα μέτρα».

«Τα πλείστα κρούσματα, προέρχονται από χώρους εργασίας είτε επειδή δεν γίνεται χρήση μάσκας, είτε επειδή δεν τηρούνται οι αποστάσεις, ενώ πλέον τα παράθυρα είναι κλειστά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Δεν μπορούμε να έχουμε στα γραφεία όλους τους εργαζόμενους. Είπαμε ένα εκατομμύριο φορές, οι μισοί τη μια εβδομάδα και οι άλλοι μισοί την επόμενη. Κάποιοι επιχειρηματίες δεν θέλουν να το εφαρμόσουν», είπε για τους χώρους εργασίας.

«Τα σχολεία είναι δίκοπο μαχαίρι», ανέφερε αναφορικά με τα σχολεία ο Δρ. Καραγιάννης. «Αν τα κλείσουμε και αφήσουμε κάποια στέκια ανοιχτά, τα παιδιά δεν θα πηγαίνουν στο σχολείο και θα συναθροίζονται αλλού. Αν κλείσουν και τα δημοτικά θα φωνάζουν οι γονείς που εργάζονται, ενώ αρκετοί είναι νοσηλευτές και δεν μπορούμε να χάσουμε αυτό το προσωπικό από τα νοσοκομεία. Τα μέτρα θα πρέπει να τα τηρήσουμε πιστά αν δεν θέλουμε να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα. Καλώ τον κόσμο να σταματήσει να διαβάζει διάφορα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top