ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Συνέχεια στις 'ψηλές πτήσεις', μακραίνει η λίστα των νεκρών - Χριστούγεννα, κέρφιου και ανησυχία

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Συνέχεια στις 'ψηλές πτήσεις', μακραίνει η λίστα των νεκρών - Χριστούγεννα, κέρφιου και ανησυχία

Οι υψηλοί αριθμοί επιβεβαιωμένων περιστατικών συνεχίστηκαν και χθες, Δευτέρα 14/12 αφού σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας εντοπίστηκαν άλλα 349 κρούσματα μέσω μοριακών τεστ (PCR), 212 νέα θετικά τεστ αντιγόνων ενώ άλλοι 4 συμπατριώτες μας υπέκυψαν.

Μάλιστα οι νοσηλευόμενοι στις κατά τόπους νοσοκομειακές μονάδες έφτασαν τους 123 με τους 16 εξ'αυτών να χαρακτηρίζονται 'σε σοβαρή κατάσταση'. Η εικόνα που επικρατεί και αποκρυσταλλώνεται ίσως μέσω της ευρείας κλίμακας δειγματοληψιών με τεστ αντιγόνων σε διάφορες περιοχές συνεχίζει να είναι παρόμοια, με Λευκωσία και Λάρνακα να συνεχίζουν να παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Οι περισσότερες μεταδόσεις εστιάζονται σε χώρους εργασίας και σχολεία με το αντίκτυπο των νέων σκληρότερων περιοριστικών μέτρων να μην έχει κάνει ακόμη την εμφάνιση του και την επιστημονική ομάδα να περιμένει το πέρας της εβδομάδας για να προβεί σε συνολική αξιολόγηση.

Στα θετικά μπορούμε να σημειώσουμε την τεράστια βελτίωση που παρατηρείται στην εικόνα Πάφου και Λεμεσού που δείχνει να ανακάμπτει όμως η διασπορά και ο ρυθμός μεταδοτικότητας σε Λευκωσία και Λάρνακα συνεχίζει να προβληματίζει τους ειδικούς. 

Το θέμα των ημερών συνεχίζει να περιστρέφεται γύρω από τις χαλαρώσεις αφού τόσο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και πληγέντες (επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες χώρων που βρίσκονται σε πλήρη ή μερική αναστολή) όσο και ο απλός κόσμος προσμένει στη διέξοδο των εορτών με το Υπουργείο Υγείας και την Συμβουλευτική Ομάδα να τηρούν σιγή ιχθύος με τις πληροφορίες να είναι συγχεχυμένες και ανεπιβεβαίωτες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top