ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος εξέτασης - Αίτημα για μεταφορά των οστών στο εξωτερικό

ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος εξέτασης - Αίτημα για μεταφορά των οστών στο εξωτερικό

Υπό φρούρηση στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Λεμεσού παραμένουν τα οστά του 26χρονου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας. 

Το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας εξέτασης των οστών ολοκληρώθηκε χθες Σάββατο 19/12. Η διαδικασία, η οποία θα είναι χρονοβόρα, επαναρχίζει την ερχόμενη Τρίτη.


Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια του νέου, η διαδικασία διακόπηκε χθες και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη, στο νοσοκομείο Λευκωσίας. «Θα μεταβούμε εκεί με την ανθρωπολόγο της Δημοκρατίας, για κάποιες εξειδικευμένες εξετάσεις που πρέπει να γίνουν. Δεν θα μεταφέρουμε εκεί τα οστά του νέου, απλά εμείς θα πάμε για τις συγκεκριμένες διαδικασίες», ανέφερε ο κ. Ματσάκης.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Ματσάκη, η οικογένεια θα απευθυνθεί εκ νέου στο Δικαστήριο για να αιτηθεί την έκδοση εντάλματος για μεταφορά των οστών στο εξωτερικό. «Αυτός είναι ο στόχος μας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επιστημονικές έρευνες και εξετάσεις», ανέφερε ο κ. Ματσάκης.

Τα οστά του άτυχου εθνοφρουρού παραμένουν υπό αστυνομική φρούρηση, στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Λεμεσού.

Ο Θανάσης Νικολάου είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας. Ο θάνατος του αποδόθηκε σε αυτοχειρία, η οικογένεια του ανέκαθεν πίστευε ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.

Πριν από ένα χρόνο το ΕΔΑΔ   δικαίωσε την οικογένεια του Θανάση Νικολάου, κρίνοντας, με την απόφαση στην προσφυγή τους, ως ανεπαρκή την έρευνα που είχαν διενεργήσει για τον θάνατο του άτυχου νέου οι αρμόδιες υπηρεσίες. Καταδίκασε την Κυπριακή Δημοκρατία, υποχρεώνοντας την να καταβάλει αποζημιώσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top