ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Οι ηγέτες που νόσησαν από Covid-19

Οι ηγέτες που νόσησαν από Covid-19

Ο κορωνοϊός, όπως αποδεικνύεται πλέον από τα πράγματα, δεν κοιτάει ούτε τάξεις, ούτε τίτλους. Η μεταδοτικότητα του είναι τόσο μεγάλη που ακόμα και μερικοί από τους πιο προστατευόμενους ανθρώπους στον κόσμο νόσησαν και μπήκαν σε καραντίνα.

Τελευταίος σε αυτή την ιδιαίτερη λίστα μπαίνει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος την Πέμπτη διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μπερνάρ Καστέξ ο Μακρόν θα τεθεί σε καραντίνα, ωστόσο θα συνεχίσει κανονικά να εργάζεται εξ αποστάσεως.

Ο πρώτος που είχε ζήσει αυτό το σκηνικό, να ηγείται από το χώρο της καραντίνας του, ήταν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είχε ακολουθήσει –σε πρώτη φάση- πιο χαλαρή πολιτική, επιδιώκοντας την ανοσία αγέλης. Κατόπιν, κι έχοντας κι ο ίδιος βιώσει τις συνέπειες της covid-19 –ακόμα και μέσα στην εντατική- άλλαξε ρότα με την πολιτική του να γίνεται πιο αυστηρή.

Τον περασμένο Ιούλιο βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρου, ο οποίος εξ αρχής κινείτο στα όρια της άρνησης του ιού και η πολιτική του απέναντι στην πανδημία ήταν εξαιρετικά χαλαρή.

Τον περασμένο Οκτώβριο, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές, έγινε γνωστό ότι νόσησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πολλάκις είχε βρεθεί σε σύγκρουση με τον Άντονι Φάουτσι και άλλους επιστήμονες, που πρότειναν διαρκώς αυστηροποίηση των μέτρων, με τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο να αδιαφορεί και να κάνει μαζικές συνάξεις, είτε στο Λευκό Οίκο είτε σε αρκετές πολιτείες, ενόψει –τότε- των εκλογών.

Ο Τραμπ, μάλιστα, μεταφέρθηκε εκτάκτως με ελικόπτερο σε στρατιωτικό νοσοκομείο, απ’ όπου πήρε –με δική του πρωτοβουλία- εξιτήριο μέσα σε λίγες μέρες προκειμένου να συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία.

Από Kathimerini.gr 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top